Τσακαλώτος: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με τη θεραπεία»

14:51 12/4/2017 - Πηγή: iPop

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε ανακρίβειες» δηλώνει χαρακτηριστικά στην ομιλία του στην Βουλή, ο Υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ απάντησε στα πρόσαψε ο κ. Μητσοτάκης στην Κυβέρνηση νωρίτερα.

Ο ίδιος δήλωσε αναφορικά με τον τομέα της εργασίας πως υπήρξε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων και απολύσεων και αύξηση στις θέσεις εργασίας που είναι μόνιμες και μείωση στις μη μόνιμου χαρακτήρα.

«Στους τελευταίους 15 μήνες έχουν αυξηθεί οι θέσεις κατά 150.000», ανέφερε ο Υπουργός

χαρακτηριστικά.

Επίσης ο ίδιος σημείωσε ότι στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα για τα εργασιακά, για την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για τις ομαδικές απολύσεις και τα lock out.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε επίσης ότι θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας με σοβαρούς μισθούς.

«Θα έχουμε νέες θέσεις εργασίας με σοβαρούς μισθούς. Οι ακραίες δεξιές δυνάμεις στην εργασία είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που έχετε υποστηρίξει εσείς και το ΕΛΚ εδώ και 30 χρόνια», είπε ο ίδιος.

Ο κ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε τον κ.Μητσοτάκη ως «νόσο που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με τη θεραπεία»

Δεν έχετε καταλάβει τι έχουν εξηγήσει όλοι. Αν είμαστε εντός των στόχων, θα έχουμε 1% θετικά μέτρα και 1% αρνητικά. Λέτε σοβαρές ανακρίβειες όταν λέτε ότι τα αντίμετρα θα υπάρξουν μόνο αν υπάρξει υπέρβαση

Έπειτα κάνοντας αναφορά στον Dijsselbloem, o οποίος είπε ότι θα υπάρξει 2% χώρος για τα αντίμετρα, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε τίποτα για τα θετικά μέτρα.

«Ένα μέρος των δαπανών μας θα είναι για την παιδική φτώχεια και για τη στέγαση, αλλά και για το brain drain , για τα παιδιά που θέλουμε να γυρίσουν πίσω», συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος.

Το ΔΝΤ όπως τόνισε ό ίδιος, λέει ότι τίποτα δεν είναι συμφωνημένο για το χρέος μέχρι όλα να συμφωνηθούν.

Τώρα θα αρχίσει η συζήτηση για να φτάσουμε σε έκτακτο τελευταίο Eurogroup, βιάζεστε να πείτε ότι δεν έχουμε αποφασίσει για το χρέος, λέτε κι άλλη ανακρίβεια

Ο ίδιος επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης θυμίζει τις χειρότερες εποχές της παράδοσης.

«Μόνο στο μυαλό σας δεν είστε λαϊκιστές. Θυμίζετε τις χειρότερες εποχές της παράδοσης σας», είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Τσακαλώτος.

The post Τσακαλώτος: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με τη θεραπεία» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα