Ανοιξιάτικος ο καιρός το Πάσχα

12:40 12/4/2017 - Πηγή: iPop

Με ανοιξιάτικο καιρό θα γίνει η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι αίθριος και δεν θα σημειωθούν σημαντικές διακυμάνσεις στη θερμοκρασία.

Συγκεκριμένα, ο καιρός από σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα

θα είναι γενικά αίθριος, ενώ μόνο στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει πιθανότητα βροχών απ’ το μεσημέρι και μετά.

Ο Αντώνης Λάλος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ σημείωσε πως κατά μέσο όρο η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου και συμπλήρωσε πως γενικά ο καιρός διατηρείται καλός με εξαίρεση, ίσως, τις απογευματινές μπόρες, τοπικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «όσοι ταξιδέψουν με πλοίο δεν θα έχουν κανένα θέμα. Οι άνεμοι είναι τέτοιας έντασης που ακόμη κι αν είναι μικρό το καράβι για τοπικά δρομολόγια, θα μπορέσουν να μετακινηθούν χωρίς πρόβλημα».

Οι περισσότερες μπόρες τα απόγευμα της Μεγάλης Εβδομάδες θα σημειωθούν στον κορμό της ηπειρωτικής χώρας, εκτός από τα ορεινά στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. «Θα έχουν τοπικό χαρακτήρα περιορισμένης διάρκειας και θα διαρκέσουν μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο».

Ποιες περιοχές είναι «επικίνδυνες» για το ψήσιμο του οβελία;

O διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ σημείωσε πως «παρότι έχουμε έναν τέτοιο καιρό με απογευματινές μπόρες δεν είναι εύκολο κανείς να πει ψήστε ή μην ψήσετε. Οι πιο επικίνδυνες περιοχές, προς το μεσημέρι, για να πάει κάτι στραβά, είναι οι περιοχές της βόρειας Ελλάδας και πάλι και κυρίως οι πιο ορεινές, Ήπειρο, Μακεδονία. Εκεί μπορεί να τους προλάβει ο καιρός γύρω στο μεσημεράκι».

Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα θα υπάρξουν ορισμένες βροχές που θα διατηρηθούν στην βόρεια Ελλάδα. Πιθανόν να έχουν βροχές το βράδυ προς τη Δευτέρα και στην κεντρική Ελλάδα, περίπου μέχρι τη Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, αλλά οι κυρίως βροχές θα είναι βορειότερα, δηλαδή ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο. «Αυτά τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν την Δευτέρα του Πάσχα».

The post Ανοιξιάτικος ο καιρός το Πάσχα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα