Τσακαλώτος: Κανείς δεν θέλει μια χρεοκοπία και σίγουρα όχι ο Schäuble

09:06 30/5/2017 - Πηγή: iPop

Την άποψη ότι δεν πιστεύει πως καμία πλευρά επιθυμεί τη χρεοκοπία της Ελλάδας εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε δηλώσεις του, εκτιμώντας πως σίγουρα ένα τέτοιο σενάριο δεν θέλει ούτε ο Wolfgang Schäuble.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ανταποκριτή του Spiegel Online

στην Αθήνα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για συμφωνία και για το χρέος στο προσεχές Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Κανείς δεν θέλει μια χρεοκοπία (σ.σ. της Ελλάδας), λιγότερο από όλους ο Schäuble. Θα βρεθεί λύση για το ελληνικό ζήτημα στο προσεχές Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Το Spiegel Online σημειώνει πως ενόψει του επόμενου Eurogroup «διεξάγονται έντονες διαπραγματεύσεις στο παρασκήνιο, διότι και πάλι διακυβεύονται τα πάντα: Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, η Ελλάδα βρίσκεται προ της χρεοκοπίας – τον Ιούλιο λήγει η προθεσμία αποπληρωμής δανείων ύψους επτά δισ. ευρώ».

O ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού παρατηρεί μάλιστα πως όσο απειλητική κι αν φαίνεται η κατάσταση, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών είναι απρόσμενα αισιόδοξος.

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιθυμεί μια λύση. (…) Είμαι βέβαιος ότι ήδη εργάζεται για μια λύση, άσχετα με τα όσα δήλωσε στις 22 Μαΐου, στη συνεδρίαση του Eurogroup», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε ότι για την Ελλάδα είναι απαραίτητη μια σαφής συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους, σημειώνοντας πως είναι αναγκαία «προκειμένου να γνωρίζουν οι επενδυτές τη δομή του ελληνικού χρέους και ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της».

Ο κ. Τσακαλώτος, κληθείς ν’ απαντήσει εάν θα ήταν αργά η μετάθεση των δεσμεύσεων για το χρέος για το επόμενο έτος, απάντηση: «Απολύτως».

Το Spiegel γράφει, τέλος, ότι ο Ε. Τσακαλώτος τονίζει πως «δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την τωρινή πρόταση, εμείς εκπληρώσαμε το καθήκον μας», ενώ εκτιμά πως η «μπάλα» είναι τώρα στο «γήπεδο» των Ευρωπαίων δανειστών και του ΔΝΤ.

Διαβάστε ακόμα:

Μικρο καλάθι κρατάει η κυβέρνηση για τις 15 Ιουνίου | Σε «καθαρή λύση» στοχεύει το ΥΠΟΙΚ

Photo: Menelaos Myrillas / SOOC

The post Τσακαλώτος: Κανείς δεν θέλει μια χρεοκοπία και σίγουρα όχι ο Schäuble appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα