Σε φρούριο έχει μετατραπεί ολόκληρος κόσμος για την υποδοχή του νέου έτους- Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

14:53 31/12/2016 - Πηγή: iPop

Λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2016 οι κυβερνήσεις του κόσμου αποφάσισαν να λάβουν αυξημένα μέτρα για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς και έτσι μετατράπηκαν σε «φρούρια».

Να θυμίσουμε, πως το 2016 σημειώθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ουαγκαντούγκου, τη Κωνσταντινούπολη, το Ορλάντο, τις Βρυξέλλες, τη Βαγδάτη, τη Γαλλία

αλλά και τη Γερμανία.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας σε όλο τον κόσμο:

Η Αυστραλία η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχη κατά της τρομοκρατίας αποφάσισε να βγάλει στο δρόμο δύο χιλιάδες αστυνομικούς.

Την ίδια στιγμή, το Ισραήλ εξέδωσε την Παρασκευή προειδοποίηση για τον «άμεσο» κίνδυνο να πραγματοποιηθούν επιθέσεις εναντίον κυρίως Ισραηλινών τουριστών στην Ινδία, ενώ στη Νέα Υόρκη παρατάχθηκαν 165 οχήματα «παρεμπόδισης» σε «στρατηγικά σημεία».

Στο Βερολίνο, αρκετά εμπόδια από μπετόν και τεθωρακισμένα οχήματα έχουν τοποθετηθεί στις αρτηρίες που οδηγούν στην Πύλη του Βραδεμβούργου, ενώ στην Κολωνία, η αστυνομική δύναμη που θα βρίσκεται στους δρόμους έχει υπερδεκαπλασιαστεί. Στη Ρώμη και συγκεκριμένα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου ο πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να εμφανιστεί το απόγευμα άνδρες της αστυνομίας έχουν «ξεσκονίσει» τα πάντα.

Ο διευθυντής της ιταλικής αστυνομίας, Φράνκο Γκαμπριέλι, τονίζεται πως έδωσε εντολή να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και οι απελάσεις παράτυπων μεταναστών, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων ασφαλείας για την πρόληψη τυχόν τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ επίλεκτοι σκοπευτές έχουν τοποθετηθεί σε στέγες κτιρίων γύρω από το Βατικανό, το Κολοσσαίο και το αρχαίο ρωμαϊκό στάδιο του Τσίρκο Μάσιμο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Παρισιού βρίσκονται στο μέγιστο επίπεδο κινητοποίησης με σχεδόν 100.000 αστυνομικούς, χωροφύλακες και στρατιωτικούς να έχουν κινητοποιηθεί σε όλη τη Γαλλία.

The post Σε φρούριο έχει μετατραπεί ολόκληρος κόσμος για την υποδοχή του νέου έτους- Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα