Τραγωδία στο Astroworld: 8 νεκροί από συνωστισμό σε συναυλία του Travis Skott

15:48 6/11/2021 - Πηγή: iPop

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί σε συναυλία του Travis Skott και δεκάδες τραυματίες μετά από συνωστισμό πλήθους κόσμου τη βραδιά έναρξης ενός μουσικού φεστιβάλ στο Χιούστον του Τέξας. Ξέσπασε πανικός όταν το πλήθος άρχισε να πιέζει προς το μπροστινό μέρος της σκηνής στο φεστιβάλ Astroworld του ράπερ Travis Skott, δήλωσαν αξιωματούχοι έκτακτης ανάγκης.

Τραυματίες και νεκροί σε συναυλία του Travis Skott

Έντεκα άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία λόγω καρδιακής ανακοπής και οκτώ πέθαναν. Μερικά θύματα είναι ηλικίας έως και 10 ετών. Περίπου 50.000

άτομα παρακολούθησαν την υπαίθρια εκδήλωση, η οποία έχει ακυρωθεί. Η Λίνα Ινταλγκό, δικαστής της κομητείας της κομητείας Χάρις, περιέγραψε αυτό που συνέβη ως “εξαιρετικά τραγική νύχτα”.

Reuters

“Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες”, είπε. “Οι άνθρωποι πηγαίνουν σε αυτές τις εκδηλώσεις αναζητώντας μια καλή στιγμή, μια ευκαιρία να χαλαρώσουν, να δημιουργήσουν αναμνήσεις – δεν είναι το είδος της εκδήλωσης όπου περιμένεις να μάθεις για θανατηφόρα γεγονότα”. Το περιστατικό ξεκίνησε γύρω στις 21:15 της Παρασκευής, δήλωσε ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Χιούστον, Samuel Peña.

“Το πλήθος άρχισε να συμπιέζεται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής και ο κόσμος άρχισε να πανικοβάλλεται”, είπε στους δημοσιογράφους. Καθώς o συνωστισμός άρχισε να προκαλεί τραυματισμούς σε ανθρώπους, ο πανικός αυξήθηκε, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Getty Images

Σύμφωνα με το Houston Chronicle, ο Travis Skott, ο οποίος ίδρυσε το φεστιβάλ, σταμάτησε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της 75λεπτης παράστασής του, όταν εντόπισε θαυμαστές σε αγωνία κοντά στο μπροστινό μέρος της σκηνής. Ο ράπερ ζήτησε από την ασφάλεια να βεβαιωθεί ότι είναι καλά και να τους βοηθήσει να βγουν από το πλήθος. Οχήματα έκτακτης ανάγκης, φώτα και συναγερμοί που αναβοσβήνουν, διέκοψαν τα πλήθη αρκετές φορές, αναφέρει η εφημερίδα. Ο Travis Skott συνεργάζεται με τις αρχές για να αποσαφηνιστούν τα αίτια του τραγικού γεγονότος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τραγωδία στο Astroworld: 8 νεκροί από συνωστισμό σε συναυλία του Travis Skott εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα