Τους Σοσιαλδημοκράτες βλέπει ο Τσίπρας στο Παρίσι

13:01 12/3/2016 - Πηγή: iPop

Συνάντηση εργασίας με τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες υπό τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στην οποία μετέχει και ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Στη Πόλη του Φωτός βρίσκονται επίσης ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, ο Γερμανός αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο νέος Πορτογάλος πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα,

ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Γιόζεφ Μούσκατ, ο υπουργός Εσωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, αλλά και ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος της Ολλανδίας Ντέρικ Σάμσον.

Να τονισθεί πως προσκεκλημένοι είναι επίσης και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι αλλά παράλληλα και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Ποιος ο στόχος του Προέδρου της Γαλλίας;

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ έχει θέσει ως στόχο τον επαναπροσδιορισμό σχεδίου «για μια Ευρώπη, που έχει βυθιστεί σε μια ανησυχητική κατάσταση από τα τρέχοντα προβλήματα, όπως η προσφυγική κρίση, η αδύναμη οικονομική ανάπτυξη».

Η πρόσκληση αλλά και η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού έχει σχολιαστεί από τα γαλλικά Μέσα:

Το Euractiv France αναφέρει:

Η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα σε αυτήν τη συνάντηση που ονομάζεται συνάντηση σοσιαλδημοκρατών, αποτελεί ενδιαφέροντα πολιτικό ελιγμό, τη στιγμή που ο Γάλλος πρόεδρος δεν σταματά να κάνει υποχωρήσεις στη Δεξιά. Η Γαλλία έχει αναπτύξει μια ειδική σχέση με τον Έλληνα ηγέτη, κυρίως κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού και τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της ελληνικής κρίσης. Ένα συγκεκριμένο συμβάν έδεσε τα δύο μέρη: Ο Γάλλος πρόεδρος επενέβη τα ξημερώματα της 14ης Ιουλίου για να διατηρηθούν οι συνομιλίες

Βέβαια, σε συνέντευξη Τύπου του ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ανήσυχος και τόνισε μιλώντας για τον δρόμο που ακολουθούν πολλοί σοσιαλδημοκράτες ηγέτες ότι γίνεται «είτε από επιλογή είτε από αναγκαιότητα».

Ενώ επίσης ο Πρωθυπουργός δήλωσε:

Η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο, παρά ποτέ να επιστρέψει στην ιστορική της κοίτη

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Τους Σοσιαλδημοκράτες βλέπει ο Τσίπρας στο Παρίσι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα