Μεγαλο ζορι τραβαει ο δολ με την τραπεζα αττικης

11:55 12/3/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο ΔΟΛιος
Αγαπητό Fimotro,
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πολύμηνος πόλεμος που κήρυξε ο ΔΟΛ κατα της Τράπεζας Αττικής. Με σημερινό δε δημοσίευμα στο Κυριακάτικο Βήμα, η ναυαρχίδα του...
συγκροτήματος φτάνει στο σημείο να προαναγγέλει την ολοκληρωτική καταστροφή της επένδυσης του ΤΣΜΕΔΕ (Ταμείο Μηχανικών) στη συγκεκριμένη Τράπεζα.
Αυτό όμως που ο συντάκτης του κειμένου εντέχνως περνάει στα ψιλά γράμματα του κειμένου του είναι ότι, όλα τα δάνεια που έδωσε η Τραπεζα Αττικης σε κατασκευαστές και μηχανικούς, είναι ενυπόθηκα με υψηλής προστιθέμενης αξίας ακίνητα (πολυτελείς κατοικίες, συγκροτήματα γραφείων, ξενοδοχεία) κοινώς υπάρχουν επαρκείς εξασφαλίσεις και εγγυήσεις.
Αλήθεια, μπορεί ο συντάκτης του άρθρου να ισχυριστεί το ίδιο για θαλασσοδάνεια που έδωσαν άλλες συστημικές και πολυδιαφημισμένες Τράπεζες και οι οποίες τώρα κοιτάνε να μπαλώσουν τις τρύπες στους ισολογισμούς τους με ανακεφαλαιοποιήσεις, ρυθμίσεις, νέες πιστοδοτήσεις με ευνοϊκους όρους και γενικά είναι στα παρακάλια και στο τρέξιμο, μήπως και πάρουν πίσω τα λεφτά τους.
Γιατί ο συντάκτης του άρθρου - επίσης εντέχνως - παραλείπει να τονίσει ότι, η Τράπεζα Αττικης δεν έχει κοστίσει ούτε ένα ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο, καθώς έχει ανακεφαλαιοποιηθεί μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς συμμετοχή του ΤΧΣ.
Να υπενθυμίσω ότι, η συμμετοχή του Δημοσίου (ΤΧΣ) επί συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου στην Τραπεζα Πειραιώς ήταν 66,7%, δηλαδή ήταν πιο Δημόσια Τράπεζα και από την Εθνική Τραπεζα των διορισμένων από τα παράθυρα golden boys & girls!
Σε κάθε περίπτωση η πρεμούρα του ΔΟΛ για την Τράπεζα Αττικής και τους ασφαλισμένους Μηχανικούς στο ΤΣΜΕΔΕ μόνο ως ύποπτη μπορεί να εκληφθεί, καθώς το τι πραγματικά διακυβεύεται γύρω από τα ακίνητα φιλέτα του ΤΣΜΕΔΕ που είναι βασικός μέτοχος στην Τράπεζα Αττικής, αλλά και τις κατεπειγουςες δανειακές ανάγκες του ΔΟΛ, Τηλέτυπου και άλλων ευαγών ιδρυμάτων της διαπλοκής και της αρπαχτής, μόνο λίγοι καλά πληροφορημένοι γνωρίζουν.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα όλα θα βγουν φόρα-παρτίδα και εκεί θα δούμε ποιες Τράπεζες είναι πραγματικά βιώσιμες και ποιες χρησιμοποιήθηκαν ως όχημα χρηματοδότησης "πληρωμένων πιστολιών", προκειμένου να στηρίζουν με τη γραφίδα και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους τα εγκλήματα εις βάρος του Ελληνικού Λαού, κατα τη διάρκεια των χαλεπών καιρών των Μνημονίων.
Keywords
Τυχαία Θέματα