Τουρίστες στον ορίζοντα! Αρπάξτε τις μάνικες

19:01 16/7/2020 - Πηγή: iPop

Σκέψου τώρα εσύ να είσαι Βρετανός, να έχεις περάσει το coronavirus lockdown με πρωθυπουργό τον Μπόρις, να τελειώνει η ιστορία -θεωρητικά- να σου επιτρέπουν να πας διακοπές στην Ελλάδα, να μπαίνεις άρον άρον στο αεροπλάνο και να φτάνεις μαζί με άλλες 50 ψυχές στην Κέρκυρα!

Μη φανταστείς καμιά γκλαμουριά. Τσαρτεράκι ξενοδοχειάκι all inclusive και διάθεση για άπειρα μπυρόνια και άραγμα στην Παλαιοκαστρίτσα. 

Μέχρι εδώ όλα καλά ε;

Μια χαρά! Όπως κάθε χρόνο. Μόνο που -κάνε τώρα εικόνα- εκεί που έχεις προσγειωθεί

και ετοιμάζεσαι να μαζέψεις βιβλία και περιοδικά για να αποβιβαστείς από το αεροπλάνο… βλέπεις να σε καταβρέχουν! Κοιτάς έξω από το παράθυρο και βλέπεις δυο πυροσβεστικά οχήματα να έχουν βγάλει τις κάνουλες και να καταβρέχουν το αεροσκάφος στην Κέρκυρα στο οποίο μέσα βρίσκεσαι. Σιωπή!

Όχι σε παρακαλώ πες μου τι θα σκεφτείς. Πώς θα νιώσεις. Τι θα αναρωτηθείς. Τι θα σκύψεις να πεις στον διπλανό σου που κάθεται μέση ή διάδρομο.

Α στο μεταξύ το αεροπλάνο τροχοδρομεί και οι πυροσβέστες σε καταβρέχουν. Καλά εντάξει! Δεν σε καταβρέχουν ακριβώς…. Σχηματίζουν υδάτινη αψίδα θριάμβου για να περάσεις. Νιώθεις άνθρωπέ μου; Το ‘χεις;

Σε κάνουν να νιώθεις Θεός επειδή… είσαι τουρίστας! Σε μια εποχή που τους τουρίστες τους βλέπουμε με το κιάλι διεθνώς.

Εδώ το πανηγυρίζουμε, που μας ήρθαν τα ξενόπουλα με τα ωραία τους λεφτάκια.

Αλλά μπαίνοντας στη θέση του τουρίστα, βλέποντας τον τρόπο που με υποδέχονται θα ένοιωθα σαν να κατέβαινα σε τριτοκοσμική χώρα. Σε μια χώρα που δεν αντιλαμβάνονται την σημασία αυτής της κίνησης. Και που άντε γιούρια πάμε χύμα στο κύμα κι ότι να ναι. 

Διότι οι πολιτισμένοι λαοί γνωρίζουν πως αψίδες θριάμβου υδάτινες ή μη στήνονταν για να τονιστούν οι θρίαμβοι. Και την έλευση τουριστών στην χώρα με την έναρξη της θερινής περιόδου εν μέσω κορονοκρίσης και με αμφίβολα αποτελεσματικά σχέδια αντιμετώπισης κρουσμάτων… θρίαμβο δεν την λες την πρώτη προσγείωση.

Την λες απόγνωση, γραφικότητα και πάρε λαέ πλάνα να δεις πόσο καλά πηγαίνουν όλα. Και φυσικά η ψυχολογία της μάζας είναι μεγάλη υπόθεση και μαζί σας κύριοι που το σκεφτήκατε, θα την τερματίσουμε την κατάθλιψη σίγουρα ναι, που λέει και σε μια παράφραση το λαϊκό άσμα. Αλλά εδώ μιλάμε για υπερβολές που βγάζουν μάτι. Υπερβολές ρε παιδιά. Σε Ολυμπιονίκες και σε μεγάλες επιτυχίες ναι. Να μαζευτούμε και εμείς με το λάστιχο να γίνει ντόρος. 

Στο τσάρτερ με τους 50 νοματαίους που μας ήρθαν χωρίς τεστ αρνητικό και που σε περίπτωση που νοσήσουν ζήτω που καήκαμε όλοι, αψίδες;

Ε όχι ρε παιδιά.

Μήπως αντί να εκτιθέμεθα με τέτοιες γραφικότητες να καθίσουμε ήρεμα ήρεμα όλοι μαζί και να δούμε τι θα κάνουμε από Οκτώβρη που θα ‘χει τελειώσει το Καλοκαίρι, θα είμαστε όλοι άφραγκοι, με τις μασκούλες μας και θα κοιτιόμαστε καχύποπτα μπας και έχουμε τον ιό της κορώνας; 

Γιατί καλές οι φιέστες και οι ελπίδες ότι θα μας πλημμυρίζει η λίρα και το δολάριο… αλλά χαΐρι που λένε και στα μέρη μου δεν βλέπω. Δεν βγαίνουν τα νούμερα μάνα μου. Ποιο σχέδιο, λοιπόν, θα εφαρμόσουμε τότε; Από Σεπτέμβρη – Οκτώβρη;

Αρχίστε να μας το περιγράφετε να το επεξεργαστεί ο εγκέφαλος να είμεθα έτοιμοι. Ε;

Καθίστε όλοι μαζί στο τραπέζι δεξιοί αριστεροί κεντρώοι και αντί να χωρίζετε δυο γαϊδάρων άχυρα ή όπως αλλιώς το λέει η παροιμία -δεν είμαι και καλή σ’ αυτά- βρείτε τι θα κάνουμε μόλις πιάσουν οι ψύχρες, εκτός από το ζακέτα να πάρουμε! Διότι ο χειμώνας προβλέπεται βαρύς, ασήκωτος, ομιχλώδης και για κάποιους αδιέξοδος.

Και -ψιτ παιδιά!- οικονομία στο νερό ρε… Δεν μας περισσεύει για αψίδες. Κάντε κι ένα sustainable water management που λένε και στο χωριό μου! 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Δες ακόμα:

Λύγισα η Πόπη Τσαπανίδου και ξέσπασα σε δάκρυα!

Το άρθρο Τουρίστες στον ορίζοντα! Αρπάξτε τις μάνικες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα