Τόσες εβδομάδες περισσότερο ζουν οι μπαμπάδες που έχουν κόρες!

12:43 13/11/2019 - Πηγή: iPop

Η σχέση μπαμπά και κόρης είναι σίγουρα ιδιαίτερη και το γνωρίζουν και οι δύο πλευρές. Ωστόσο, τι έδειξε νέα έρευνα γι’ αυτήν την ευαίσθητη και μοναδική σχέση;

Η σχέση μπαμπά και κόρης είναι μοναδική κι αυτό το απέδειξε και μια νέα έρευνα. Μπορεί παραδοσιακά και στο παρελθόν, οι μπαμπάδες να ήθελαν αγόρι για να διατηρήσει το… επίθετο αλλά τελικά όταν έρχεται η κόρη στον κόσμο δεν την αλλάζουν με τίποτα στον κόσμο είναι και ό,τι πιο πολύτιμο έχουν.

Ποιος

μπαμπάς δεν έχει «απειλήσει» να βγάλει καραμπίνα για όποιον στεναχωρήσει την κόρη του;

Σύμφωνα με έρευνα, οι μπαμπάδες που έχουν κόρη τείνουν να ζουν περισσότερο σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν κόρη! Δεδομένου ότι δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά για τις επιπτώσεις που έχει ο τοκετός στην υγεία και το σώμα ενός πατέρα, μια έρευνα απ’ το Πανεπιστήμιο Jagiellonian, αποφάσισε να το ψάξει λίγο περισσότερο.

Ένας μεγάλος αριθμός δημογραφικών δεδομένων συλλέχθηκαν από περισσότερα από 4.310 άτομα (2.147 μητέρες και 2.163 πατέρες) και αναλύθηκαν.

Πιο αναλυτικά, αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι ο συνολικός αριθμός παιδιών και συγκεκριμένα γιων δεν είχε καμία επίδραση στους μπαμπάδες. Ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο για τις κόρες. Αυτό που ανακαλύφθηκε ήταν ότι οι μπαμπάδες που είχαν κόρες, ζουν περισσότερο.

Η μελέτη υποστηρίζει ότι οι μπαμπάδες με κόρες τείνουν να ζουν περισσότερο και όσες περισσότερες κόρες έχουν τόσο το καλύτερο! Και πόσο είναι αυτό το… περισσότερο; 74 εβδομάδες για κάθε κόρη που έχουν.

Πώς ένας μπαμπάς επηρεάζει το παιδί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Κι ενώ τα νέα είναι ευχάριστα για τις μαμάδες δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις μαμάδες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στοAmerican Journal of Human Biology, τόσο οι κόρες όσο και οι γιοι είχαν ένα αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία της μητέρας και μειώνουν τη διάρκεια της ζωής τους. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει και να ανακαλύψουμε την αιτία…

Σε αντίθεση με τη συγκεκριμένη μελέτη, μια ακόμη έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε στο παρελθόν, αναφέρει πως το να έχεις παιδιά, ανεξάρτητα απ’ το φύλο αυξάνει τη διάρκεια ζωής και των δύο γονέων.

Με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν για 14 χρόνια, οι ερευνητές στη συγκεκριμένη μελέτη διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια με ένα παιδί είναι πιο πιθανό να ζουν περισσότερο σε σύγκριση με εκείνα που επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά.

Διαβάστε επίσης:

Ο πιο γλυκός μπαμπάς κάνει μπαλέτο με τις κόρες του που έχουν αυτισμό (Video)

Photo: unsplash/Caroline Hernandez

Το άρθρο Τόσες εβδομάδες περισσότερο ζουν οι μπαμπάδες που έχουν κόρες! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα