4 μαθήματα που παίρνεις αργότερα στη ζωή σου

11:04 13/11/2019 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν μερικά μαθήματα που παίρνουμε καθώς μεγαλώνουμε και θα θέλαμε να τα γνωρίζουμε νωρίτερα. Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ δεν λένε; Ποια είναι (μερικά) απ’ τα χρήσιμα μαθήματα στη ζωή;

Ορισμένες φορές τα διαπιστώνεις μόνος σου με τον καλό ή τον άσχημο τρόπο κι άλλες κάποιος θα βρεθεί στον δρόμο σου και θα σου ανοίξει τα «μάτια»!

Ποια είναι τα μαθήματα στη ζωή που παίρνεις μεγαλώνοντας;Η αντίληψη έχει μεγάλη σημασία

Ο τρόπος που ερμηνεύεις και καταλαβαίνεις τον κόσμο επηρεάζει τα πιστεύω σου και τον

τρόπο που ζεις τη ζωή σου. Η αντίληψη δημιουργεί προκατάληψη όσο δημιουργεί κατανόηση. Δημιουργεί φόβο όσο δημιουργεί περιέργεια.

Θέλεις η δική σου πραγματικότητα να είναι στενή και περιορισμένη; Θέλεις να ζεις στην άγνοια κι αυτό να σου είναι αρκετό; Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν και χρειάζονται περισσότερα, ακόμη κι αν αυτό συμβαίνει στο υποσυνείδητο.

unsplash/Ana Juma

Και γι’ αυτό η παιδεία και η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντικά για να ανακαλύψεις αυτά που κάνεις αλλά και πάλι είναι δύσκολο να καταλάβεις και να αντιληφθείς αυτά που δεν καταλαβαίνεις.

Επομένως, πως μαθαίνεις αυτά που δεν γνωρίζεις; Με το να ρωτάς τον εαυτό σου: Τι δεν γνωρίζω; Για ποιο θέμα θα ήθελα να μάθω περισσότερα;

Όλα είναι προσωρινά

Οι καλές και οι κακές στιγμές σου είναι προσωρινές. Επομένως, όταν είσαι στα καλά σου, διασκέδασέ το όσο μπορείς και να είσαι ευγνώμων για αυτό. Και όταν δεν είσαι και στα καλύτερά σου, να γνωρίζεις πως θα το ξεπεράσεις.

Δεν είναι ένα εύκολο μονοπάτι και η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις, με τα πάνω της και τα κάτω της.  Ξεχνάμε ότι το παν είναι η διαδρομή και όχι ο προορισμός. Από όλα παίρνεις ένα μάθημα κάτι που πολλές φορές οι νεότεροι δεν καταλαβαίνουν και δεν αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικές είναι ορισμένες φορές και οι δυσκολίες για να εκτιμήσεις τη ζωή.

Η νοσταλγία είναι θετικό ή αρνητικό συναίσθημα; Οι ειδικοί σου απαντούν!

Η σημαντικότητα του να είσαι παρών

Όταν είσαι καταθλιπτικός, ζεις στο παρελθόν. Αν είσαι αγχωμένος, ζεις στο μέλλον. Αν ζεις γαλήνια, τότε ζεις το παρόν.

Τείνουμε να ανησυχούμε για αυτά που θα συμβούν ή να στεναχωριόμαστε για κάτι που έχει ήδη συμβεί. Είναι σημαντικό, όταν φροντίζεις και σκέφτεσαι το μέλλον σου, να είσαι προσεκτικός στο παρόν. Οι στιγμές μετατρέπονται σε αναμνήσεις πριν το καταλάβεις και γι’ αυτό θα πρέπει να ζεις την κάθε στιγμή.

Photo: unsplash/Kristopher Roller

Η ισορροπία του να μπορείς να αφιερώνεις χρόνο και να προβληματιστείς για το παρελθόν, να δίνεις προτεραιότητα στο μέλλον ενώ να ξοδεύεις το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σου στο παρόν.

Κάνε αυτό που αγαπάς, αγάπα αυτό που κάνεις

Είναι σημαντικό να αγαπάς την καριέρα σου και αυτό που κάνεις. Η δουλειά σου αφορά μια πολύ μεγάλη πτυχή στη ζωή σου.

Αν δεν είσαι χαρούμενος με την καριέρα σου, αυτή η δυστυχία θα εξαπλωθεί σε άλλες πτυχές της ζωής σου. Κι ενώ τίποτα δεν είναι τέλειο και ιδανικό, είναι σημαντικό να εργάζεσαι με τον εαυτό σου και να προσπαθείς να πετύχεις τους στόχους που θέλεις.

Το πιο σημαντικό είναι να επενδύσεις στον εαυτό σου.

Είσαι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να σε βοηθήσει να ζήσεις κάθε μέρα κάνοντας αυτό που αγαπάς.

Διαβάστε επίσης:

#mindTALKS: Με τι πρέπει να σκεφτόμαστε; Με την καρδιά ή το μυαλό;

Photo: unsplash/Artem Beliaikin

Το άρθρο 4 μαθήματα που παίρνεις αργότερα στη ζωή σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
4 μαθήματα που παίρνεις αργότερα στη ζωή σου,