Τοπιναμπούρ: Ένα γευστικό ταξίδι με την περίφημη αγκινάρα της Ιερουσαλήμ

15:42 21/3/2022 - Πηγή: iPop

Τοπιναμπούρ: Μία λέξη, χιλιάδες πεντανόστιμες γεύσεις θα κατακλύσουν το στόμα σου μόλις το γευτείς και δεν είμαι καθόλου υπερβολική! Φυσικά μιλάω για την αγκινάρα της Ιερουσαλήμ, μία αγκινάρα εντελώς διαφορετική από αυτές που έχεις συνηθίσει να τρως μέχρι τώρα, οπότε και να μην σου άρεσε αυτό το φαγητό, δεν δέχομαι δικαιολογίες, πρέπει να το δοκιμάσεις! Η ασυνήθιστη αλμυρή αγκινάρα της Ιερουσαλήμ ταιριάζει τέλεια με τις άγριες γεύσεις του θυμαριού. Αυτό το πιάτο είναι τραγανό εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά, όπως ακριβώς μας αρέσει!

Μαγειρέψαμε τις αγκινάρες

αλλιώς και πρέπει να τις δοκιμάσεις και εσύ

Τοπιναμπούρ: Τα υλικά που θα χρειαστείς800 γρ αγκινάρες Ιερουσαλήμ1 σκελίδα σκόρδου, κόψε την στη μέση1 κουταλιά της σούπας φύλλα δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα3 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλαλίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο 20 γρ βούτυρο2 κσ χυμό λεμονιού

Συνταγή για αγκινάρες με κοτόπουλο

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:Προθέρμανε τον φούρνο στους 180C. Μούλιασε τις αγκινάρες σε κρύο νερό για 20 λεπτά περίπου και, στη συνέχεια, τρίψε τις σε έναν τρίφτη, φροντίζοντας να αφαιρέσεις τυχόν κόκκους. Έπειτα τοποθέτησε τις αγκινάρες σε ένα ταψί με το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Ρίξε λάδι και αλατοπιπέρωσε. Ψήσε για 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν από μέσα και να γίνουν τραγανές από έξω.Για να ολοκληρώσεις τη συνταγή, στύψε τις μαλακωμένες σκελίδες σκόρδου από τη φλούδα τους και ρίξε το στις ψητές αγκινάρες, μαζί με το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο και τον χυμό λεμονιού.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τοπιναμπούρ: Ένα γευστικό ταξίδι με την περίφημη αγκινάρα της Ιερουσαλήμ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τοπιναμπούρ, Ιερουσαλήμ,topinabour, ierousalim