Ο Σωτήρης Τσαφούλιας τα είπε για μια ακόμα φορά πολύ ωραία

11:04 21/3/2022 - Πηγή: iPop

Η νέα συνέντευξη του Σωτήρη Τσαφούλια είναι μια ακόμα απόδειξη του πόσο όμορφος άνθρωπος είναι. Κάθε φορά που μιλάει, παίρνουμε έμπνευση απ’ τα λόγια του.

Δεν είναι μόνο πολύ καλός στη δουλειά του, αλλά ξέρει πώς να μιλήσει με τη φωνή της λογικής και να πει πράγματα που συχνά όλοι σκεφτόμαστε αλλά δεν λέμε πάντα.

Γιατί χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους σαν τον Σωτήρη Τσαφούλια;

Μιλώντας στην εφημερίδα Real και την Κορύνα Μανταγάρη, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται

να συνεργαζόταν ποτέ με ηθοποιό που έχει καταγγελθεί μέσω του #metoo, ενώ εξήγησε τι συζητήσεις κάνει με τις κόρες του σχετικά με τα περιστατικά βίας.

Είναι πολύ δύσκολο να θωρακίσεις τα παιδιά σου χωρίς να τα τρομοκρατήσεις. Προσπαθώ να ακούω τις κόρες μου, να δω πως αντιλαμβάνονται τα πράγματα, να εντοπίσω τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία τους, όχι για να τα διορθώσω εγώ, αλλά για να τους τα φωτίσω ώστε να τα δουν οι ίδιες. Τις εμπιστεύομαι πολύ και προσπαθώ, όσο περνούν τα χρόνια, να τους γίνομαι όλο και πιο άχρηστος.

Όταν κλήθηκε να απαντήσει για το τι δίνει χαρά στην ψυχή του, εν μέσω δύσκολων περιόδων, ο Σωτήρης Τσαφούλιας είπε: «Χαρά στην ψυχή μου δίνουν τα χαμόγελο των παιδιών μου, η τέχνη και κυρίως οι νέοι άνθρωποι, που τους βλέπω πολύ αποφασισμένους και ακομπλεξάριστους, με μια διάθεση tabula rasa απέναντι στα πάντα. Οι νέο μας διακατέχονται από τις αξίες του Διαφωτισμού. Δεν παραδέχονται αυθεντίες και πλησιάζουν τα πάντα με το γιατί».

Σχετικά με τον χωρισμό του με τη μητέρα των παιδιών του, τόνισε ότι για εκείνον το διαζύγιο το παίρνεις για να σώσεις μια σχέση και όχι για να την τερματίσεις, συμπληρώνοντας ότι δεν καταλαβαίνει που κάποιοι άνθρωποι λένε ότι αγαπούν τα παιδιά τους αλλά μισούν τις πρώην τους.

Το διαζύγιο το παίρνεις για να σώσεις μια σχέση, όχι για να την τερματίσεις. Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσω αυτούς που ισχυρίζονται ότι αγαπούν τα παιδιά τους αλλά μισούν τους/τις πρώην τους. Τα παιδιά αποτελούν το άθροισμα δύο ανθρώπων. Μισώντας τον/την πρώην σου είναι σαν να μισείς το 50% του παιδιού σου. Όταν έχεις παιδιά με έναν άνθρωπο, οι ζωές σας είναι δεμένες για πάντα και, αν αγαπάς τα παιδιά σου, θα βρεις δίαυλο επικοινωνίας για το καλό όλων σας.

Σχετικά, τέλος, με τη σχέση του με την Άννα Μενενάκου, ο Σωτήρης Τσαφούλιας έκανε μια εύστοχη παρατήρηση και εξήγησε τους λόγους που την έχει επιλέξει για σύντροφό του:

Δεν έψαξα ποτέ για το άλλο μου μισό, γιατί πάντα ένιωθα ολόκληρος και, όταν νιώθεις ολόκληρος, τότε μπορείς να μοιραστείς. Η Άννα δεν είναι ούτε λιμάνι, ούτε αποκούμπι, ούτε το άλλο μου μισό, ούτε τίποτε από όλα αυτά. Είναι μία σπάνια γυναίκα, απείρου εσωτερικού κάλους, ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος, έχει έναν αξιακό κώδικα που τον σέβομαι, ένα μυαλό που με ταξιδεύει και μια πορεία που θαυμάζω. Θέλω να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος για να αξίζω να βρίσκομαι δίπλα της.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Σωτήρης Τσαφούλιας τα είπε για μια ακόμα φορά πολύ ωραία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα