Τον προβληματισμό του για τη στάση του ΔΝΤ εξέφρασε στη Μέρκελ ο Τσίπρας

18:09 16/12/2016 - Πηγή: iPop

Την ανησυχία του αναφορικά με τη στάση που διατηρεί το ΔΝΤ εξέφρασε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τη Γερμανίδα καγκελάριο ο Πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και εστίασε στη μεγάλη σημασία και ολοκληρωθεί εγκαίρως η δεύτερη αξιολόγηση.

Όπως επισημαίνει το Γραφείο του Πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας

επίσης εστίασε στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και ανέφερε στην Καγκελάριο πως πιθανή επιθυμία τού Ταμείου φέρεται να είναι η αποχώρηση του από το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης σημείωσε:

Η καθυστέρηση της απόφασης του ΔΝΤ σχετικά με τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα -δεδομένης της πολιτικής αλλαγής στις ΗΠΑ που μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες και δημιουργεί ανησυχίες για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Μέρκελ και Τσίπρας συζήτησαν και για το γεγονός ότι «οι Ευρω-τουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και ότι το Κυπριακό και το προσφυγικό έχουν ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο αυτό».

Σημειώνεται, πως ο Πρωθυπουργός επίσης, ανέλυσε τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο προσφυγικό ζήτημα και υπογράμμισε:

Είναι κρίσιμο να διατηρηθεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, ταυτόχρονα όμως και άλλα κράτη της ΕΕ οφείλουν να αναλάβουν ευθύνη που τους αναλογεί τόσο άμεσα, σε επίπεδο μετεγκατάστασης και παροχής στελεχών, όσο και μακροπρόθεσμα
Τέλος, ο Πρωθυπουργός διατύπωσε στην Καγκελάριο τις ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό και εστίασε στη σημασία των διμερών διαβουλεύσεων Ελλάδας – Τουρκίας, έτσι ώστε «να υπάρξει επιτυχής έκβαση της πολυμερούς διάσκεψης για το ζήτημα» και τόνισε ότι «η ΕΕ πρέπει να έχει ενεργό ρόλο στην πολυμερή διάσκεψη».

Διαβάστε επίσης:

Σαφές μήνυμα από την Μέρκελ: Οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται στο Βερολίνο (Photos)

The post Τον προβληματισμό του για τη στάση του ΔΝΤ εξέφρασε στη Μέρκελ ο Τσίπρας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα