Τον κώδωνα του κινδύνου στην Ελλάδα κρούει ο Μοσκοβισί

09:41 14/1/2016 - Πηγή: iPop

Να μην παίζουν με το ΔΝΤ καλεί τους Έλληνες ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος δείχνει αισιόδοξος για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας.

Ο κ. Μοσκοβισί πιστεύει πως ήδη η Ελλάδα έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης και εξηγεί χαρακτηριστικά:

Το καλοκαίρι μιλούσαμε ακόμη για Grexit, στο τέλος

όμως επικράτησε η λογική.

Στη συνέχεια μάλιστα των δηλώσεων που έκανε, επισήμανε πως είναι βασική η συμμετοχή του ΔΝΤ έτσι ώστε να διευθετηθεί το χρέος και σημείωσε αναφερόμενος στην κυβέρνηση Τσίπρα, πως είναι αρκετά δραστήρια.

Εστιάζοντας στο ασφαλιστικό σημείωσε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί έτσι ώστε να γίνει μια σωστή αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων.

Τι πρόσθεσε;

Θέλω να παραμείνει το ΔΝΤ. Σε συνεργασία με τους υπόλοιπους θεσμούς, η Κομισιόν θα προσπαθήσει να καταλήξει σε μια συμφωνία με το Ταμείο. Η συμμετοχή του δεν είναι απλώς πολύτιμη για την Ελλάδα αλλά και θέμα αξιοπιστίας. Για πολλές χώρες μέλη η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι ένα ιδιαίτερα λεπτό ζήτημα, όχι μόνον για τη Γερμανία.

Και συμπλήρωσε:

Ας μην παίζουμε με το ΔΝΤ. Το 2016 θα πρέπει να είναι η χρονιά των λύσεων.

Κλείνοντας μάλιστα τις δηλώσεις του επισήμανε μιλώντας για το 2015:

Το συγκεκριμένο έτος η Ευρώπη απάντησε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη, αλλά και με εγωισμό. Θα πρέπει όμως να προστατεύσουμε την Ευρώπη από εκείνους οι οποίοι εκμεταλλεύονται την εξαθλίωση για να πετύχουν τους στόχους τους.

Αξίζει να τονιστεί πως δημοσίευμα του Bloomberg θέλει τον Έλληνα Πρωθυπουργό να συναντάει στο Νταβός στις 21 Γενάρη την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

photo:Aris Oikonomou / SOOC

The post Τον κώδωνα του κινδύνου στην Ελλάδα κρούει ο Μοσκοβισί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα