Τις νεοτερες ηλικιες "χτυπα" φετος η γριπη

09:33 14/1/2016 - Πηγή: Fimotro
«Προτίμηση» στις νεότερες ηλικίες δείχνει φέτος η εποχική γρίπη, η οποία χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς επιστήμονες ως επιθετική! Προτρέπουν μάλιστα τους ασθενείς, με τα πρώτα συμπτώματα γρίπης να προσφύγουν στον γιατρό τους...

Ήδη τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες από γρίπη Α (Η1Ν1), μεταξύ των οποίων μία 36χρονη γυναίκα, ενώ στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται 59χρονος άνδρας με γρίπη Α(Η3Ν2).
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση των επισκέψεων
σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή και μέχρι την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, είχαν καταγραφεί 31 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, τα οποία νοσηλεύτηκαν σε εντατική.
Συνολικά από την έναρξη της φετινής περιόδου γρίπης, έχουν ελεγχθεί 232 κλινικά δείγματα, όλα από νοσοκομεία. Τα 12 (5,2%) ήταν θετικά για ιούς γρίπης και ειδικότερα όλα ήταν τύπου Α [16,7% ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και 83,3% Α(Η1Ν1)].
Το ίδιο διάστημα, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί εννέα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, τα οποία νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ. Πρόκειται για έξι άνδρες και τρεις γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 35 έως 86 έτη, μέση ηλικία 53 έτη και διάμεση 50 έτη. Και τα εννέα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και από αυτά, τα 7 στον υπότυπο Α(Η1Ν1) ενώ δυο κρούσματα δεν έχουν υποτυποποιηθεί. Σημειώνεται ότι πέντε (55,6%) από τα εννέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.
Keywords
Τυχαία Θέματα