Το υπουργείο Εργασίας δίνει απαντήσεις για το ασφαλιστικό των ΜΜΕ

15:55 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Απαντήσεις για το ασφαλιστικό των ΜΜΕ έδωσε το υπουργείο Εργασίας μέσω γραπτής πρότασης την οποία έστειλε στους συνδικαλιστικούς φορείς των Μέσων.

Όπως σημείωσε στην πρόταση του το Υπουργείο, εν μέρει έχουν δίνει δεκτά αρκετά από τα αιτήματα τα οποία είχαν θέσει εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ στον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο.

Στον σχολιασμό του non-paper προέβη ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ

Σταμάτης Νικολόπουλος, ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε:

Το ΔΣ της Ένωσης το απέρριψε, ωστόσο αποτέλεσε τη βάση συζήτησης στην έκτακτη Συνδιάσκεψη που κάλεσε η ΠΟΕΣΥ στην Αθήνα
Αξίζει να τονιστεί, πως οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ είχαν ζητήσει από νομικούς να καταθέσουν γνωμοδότηση αναφορικά με τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού σχεδίου εστιάζοντας στην ένταξη του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στον ενιαίο ΕΦΚΑ.

Αν και στα επίσημα κείμενα η πρόταση για ανεξάρτητο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, προβάλλονταν, μερίδα συνδικαλιστών είχε θέσει σε διαπραγμάτευση τους όρους της ένταξης στον ΕΦΚΑ.

Έτσι, ο Τάσος Πετρόπουλος έστειλε την γραπτή πρόταση της Κυβέρνησης στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η ένταξη του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στον ΕΦΚΑ, αλλά επίσης και η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων του στο νέο Υπερταμείο.

Αν και γίνεται αναφορά στη ρύθμιση και για το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ η εργοδοτική εισφορά, προβλέπεται με διάταξη η καθιέρωση «εισφοράς» 20% επί των διαφημίσεων σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ και στο διαδίκτυο.

Επίσης, αναμένεται πως με τις ανάλογες υπουργικές αποφάσεις θα γίνει η ρύθμιση των εισφορών των εργαζομένων δημοσιογράφων, ανεξαρτήτως βέβαια απασχόλησης, σε όλα τα ΜΜΕ, καθώς παράλληλα και η ασφαλιστική εισφορά η οποία αφορά τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα διαδικτυακά ΜΜΕ.

Πλέον, στα συνδικαλιστικά όργανα των ΜΜΕ δίνεται η δυνατότητα να μεταφέρουν μέρος των αποθεματικών του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στον ΕΔΟΕΑΠ.

Παράλληλα, όμως, τον ΕΔΟΕΑΠ αποχαιρετά ο τομέας επικούρησης, αλλά και της ανεργίας.

Κλείνοντας την πρόταση το υπουργείο Εργασίας υπογραμμίζει ότι προσφέρει θέσεις εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων στη Διεύθυνση του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, σε γνωμοδοτικό ρόλο.

Βέβαια, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν έχει γίνει το δεκτό το αίτημα το οποίο αφορά τη λειτουργική και την οικονομική αυτοτέλεια του Ταμείου των ΜΜΕ εντός του ΕΦΚΑ.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Το υπουργείο Εργασίας δίνει απαντήσεις για το ασφαλιστικό των ΜΜΕ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα