Νταβούτογλου προς Τσίπρα : Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς για το προσφυγικό

15:10 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, στέλνει το δικό του «καθησυχαστικό» μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό, δηλώνοντας ενόψει της Συνόδου Κορυφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

και του Τούρκου ομολόγου του, Αχμέτ Νταβούτογλου και την οποία επιβεβαιώνει και το Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο άντρες συζήτησαν γύρω από τη μείωση και τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Ε.Ε και Τουρκίας στις 7 Μαρτίου, καθώς και τη 4η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στη Σμύρνη.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός έστειλε μάλιστα το δικό του «καθησυχαστικό» μήνυμα για το προσφυγικό, λέγοντας στον Αλέξη Τσίπρα πως δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί για την προσφυγική κρίση , συμπληρώνοντας: «Η Τουρκία θα συμβάλει στο να πάει καλά η Σύνοδος. Μην ανησυχείς θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας».

Την απάντηση αυτή έδωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «δεν μπορώ όταν περνούν 1500 πρόσφυγες την ημέρα να κάνουμε διακυβερνητική συνεργασία. Πρέπει να μειωθούν οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία».

Κανένας λόγος ανησυχίας

Την ίδια στιγμή που ο Τούρκος Πρωθυπουργός, δηλώνει πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την προσφυγική κρίση και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών στην Ελλάδα, η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει εκτός ελέγχου, με πάνω από 10.000 πρόσφυγες να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα βόρεια σύνορα της χώρας με την ΠΓΔΜ.

Υπενθυμίζουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πρόκειται να συναντηθούν κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας – Γερμανίας – Τουρκίας, έπειτα από τη προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, Σύνοδο Κορυφής, όπου στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και ο ρόλος κλειδί της Τουρκίας, με τις πληροφορίες να θέλουν να ασκούνται περαιτέρω πιέσεις προς την Άγκυρα.

photo:Andrea Bonetti / PM Handout

The post Νταβούτογλου προς Τσίπρα : Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς για το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα