To top 5 των πραγμάτων που πρέπει να κοιτάς όταν αναζητάς σύντροφο

15:25 2/3/2017 - Πηγή: iPop

Όταν βρίσκεσαι στη φάση αναζήτησης συντρόφου, συνήθως φτιάχνεις έναν μακρύ κατάλογο με χαρακτηριστικά τα οποία επιθυμείς να έχει. Οι εν λόγω προτιμήσεις ποικίλλουν από γενικά χαρακτηριστικά (πχ έξυπνος, αστείος, περιπετειώδης) μέχρι συγκεκριμένες δεξιότητες (πχ λάτρης των ταξιδιών και του καλού φαγητού).

Ποια είναι, όμως, πραγματικά τα σημαντικά πράγματα που πρέπει να κοιτάς όταν αναζητάς σύντροφο;

Έμφαση στην καλοσύνη, την πίστη και την κατανόηση

Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν ένας σύντροφος καλύπτει

τα χαρακτηριστικά της καλοσύνης, της πίστης και της κατανόησης, τότε μια σχέση είναι πιο υγιής και οι δύο σύντροφοι είναι πιο ικανοποιημένοι. Οι ίδιες έρευνες διαπιστώνουν ότι ακόμα κι αν ένας σύντροφος είναι λιγότερο ελκυστικός, εάν διαθέτει ζεστασιά και κατανόηση για τα θέλω του συντρόφου του, τότε η σχέση μπορεί πραγματικά να γίνει πολύ λειτουργική.

Ίδιες αξίες

Για να υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα σε δύο συντρόφους, είναι απαραίτητο να μοιράζονται κάποιες ίδιες βασικές αξίες. Προκειμένου να μην υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες ανάμεσα σε σένα και το ταίρι σου, σίγουρα θα πρέπει να ταιριάζετε στις απόψεις σας αναφορικά με το τι είναι ηθικά σωστό και λάθος, την ανατροφή των παιδιών αλλά και τη διαχείριση των υποχρεώσεων.

Αξιοπιστία

Πώς μπορείς να προχωρήσεις μ’ έναν άνθρωπο ο οποίος δεν είναι αξιόπιστος και υπάρχει πιθανότητα να αμελήσει τις υποχρεώσεις του ή ν’ ακυρώσει τα πλάνα σας ακόμα και τελευταία στιγμή; Ο σύντροφός σου, για να είναι επιτυχημένη η σχέση σας, θα πρέπει να μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του και να μην αθετεί τις υποσχέσεις του προκειμένου να μπορείς να τον εμπιστευτείς.

Συναισθηματική σταθερότητα

Ένας συναισθηματικά ασταθής άνθρωπος ο οποίος χαρακτηρίζεται από κυκλοθυμικές συμπεριφορές, συνεχές άγχος και συχνή οργή, δεν μπορεί να καλύψει σίγουρα την ανάγκη για ηρεμία την οποία επιδιώκεις σε μια σχέση. Εάν μπλέξεις μ΄έναν τέτοιον άνθρωπο, το πιθανότερο είναι πως η σχέση σας θα καταλήξει να γίνει τοξική.

Πεποίθηση ότι μπορεί να λειτουργήσει μια σχέση

Ένας άνθρωπος ο οποίος είναι κατά των σχέσεων και θεωρεί ότι ένας δεσμός δεν μπορεί να λειτουργήσει, απλά θα σου κάνει τη ζωή δύσκολη! Πρέπει να έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο ο οποίος γνωρίζει ότι μια σχέση χρειάζεται αμοιβαίες υποχωρήσεις και θέληση για να λειτουργήσει, ενώ είναι διατεθειμένος να κάνει προσπάθειες για να είστε και οι δύο ευτυχισμένοι.

The post To top 5 των πραγμάτων που πρέπει να κοιτάς όταν αναζητάς σύντροφο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα