Διαδοχικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας

14:25 2/3/2017 - Πηγή: iPop

Διαδοχικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας έχουν ξεκινήσει από τις 12:30 το μεσημέρι. Γιατροί, εργαζόμενοι στην υγεία και ασφαλιστικά ταμεία έχουν ξεχυθεί στους δρόμους της Αθήνας, διαδηλώνοντας για την υγεία, η οποία έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση στη χώρα μας, αλλά και πυροσβέστες πενταετούς θητείας και εργαζόμενοι στην Εθνική

Ασφαλιστική, βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Λίγο μετά τις 12:30 βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους οι γιατροί στα νοσοκομεία και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στην Υγεία. Αυτήν την ώρα έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου έχουν συγκεντρωθεί οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Λίγες ώρες πριν είχαν ξεκινήσει και πορεία στην Λ. Συγγρού με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα οι εργαζόμενοι στην Εθνική Ασφαλιστική, αλλά και οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από την Βουλή.

Τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας ήδη από σήμερα Πέμπτη, εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, την οποία έχει ανακοινώσει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, διαδηλώνοντας κατά στο νέο ασφαλιστικό.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, ο υπουργός Υγείας αν και έχει υποσχεθεί ότι θα πραγματοποιηθούν αλλαγές όσον αφορά τη μοριοδότηση, οι οποίες, μάλιστα, θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας, παρόλα αυτά κατέστησε σαφές ότι «δεν θα διασφαλίζουν την εργασία των υπαρχόντων εργολαβικών εργαζόμενων».

Προς τα που κατευθύνονται οι πυροσβέστες;

Οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα, διαδηλώνοντας κατά του διατάγματος, το οποίο πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή, μιλώντας για «νομοθετικό έκτρωμα». Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν μέσω αυτής της τροπολογίας η Κυβέρνηση έχει ως στόχο «τη διατήρηση του καθεστώτος των πληβείων και πατρικίων στο Πυροσβεστικό Σώμα».

Αναλυτικά ανακοίνωσή τους:

Η δεδομένη μονιμοποίηση των 2.100 περίπου συναδέλφων «μεταλλάχτηκε» μέρα μεσημέρι με ΦΕΚ σε τρίχρονη εργασιακή ομηρία.

Η ανανέωση της πενταετούς θητείας των υπόλοιπων συναδέλφων που δεν μονιμοποιούνται προς το παρόν είναι κατοχυρωμένη με ΦΕΚ μέχρι ένα άλλο ΦΕΚ να καταστρατηγήσει τα πάντα. Ποιο θα είναι το εργασιακό μέλλον των επιλαχόντων πενταετών πυροσβεστών;».

Στάση εργασίας πραγματοποιούν και τα ασφαλιστικά ταμεία

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας έχει ανακηρύξει και πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ). Το παράδειγμά τους ακολουθούν στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Αριστοτέλους, καθώς πραγματοποίησαν συγκέντρωση λίγο μετά τις 12.30 μ.μ., με τη «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα ΙΚΑ».

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων έχει ξεκινήσει με σύνθημα «Απεργούμε-Διαδηλώνουμε-Διεκδικούμε-Αγωνιζόμαστε» από τους εργαζομένους της «Εθνικής Ασφαλιστικής». Οι εργαζόμενοι μιλούν για ξεπούλημα της ασφαλιστικής εταιρείας και διαμαρτύρονται με σκοπό την αλλαγή αυτής της κατάστασης.Ήδη από το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και πραγματοποίησαν πορεία έξω από τη Βουλή.

The post Διαδοχικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα