Το ταξίδι στον χρόνο μπορεί να συμβεί στ’ αλήθεια! Η νέα δυνατότητα της Google που κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα

12:45 26/5/2022 - Πηγή: iPop

Το Google Street View γιορτάζει τα 15 χρόνια χαρτογράφησης αναβαθμίζοντας σε μια νέα κάμερα και επιτρέποντάς μας να ταξιδεύουμε εύκολα πίσω στο χρόνο χρησιμοποιώντας τα smartphone μας!

Google ταξίδι στον χρόνο: Η νέα κάμερα Street View

Όλοι έχουμε εντοπίσει, τουλάχιστον, ένα αυτοκίνητο Google

Street View την τελευταία μιάμιση δεκαετία, αλλά η εταιρεία δεν μπορεί πάντα να βασίζεται σε τέσσερις τροχούς και έναν κινητήρα για τη συλλογή ποιοτικών εικόνων.

«Από μια καμήλα στην έρημο μέχρι ένα snowmobile που περνάει την Αρκτική, έχουμε γίνει δημιουργικοί με τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιήσαμε κάμερες Street View για να τραβήξουμε εικόνες», έγραψε ο Ethan Russell, διευθυντής προϊόντος για τους Χάρτες Google. «Και αν υπάρχει ένα πράγμα που μάθαμε, είναι ότι ο κόσμος μας αλλάζει με αστραπιαία ταχύτητα. Το υλικό μας είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να συμβαδίζουμε με τον ρυθμό».

Χάκαραν την Google! Τι πρέπει να κάνεις για να προστατευτείς;

Εκτός από το αυτοκίνητο Street View και το σακίδιο Trekker, η Google εφαρμόζει πιλοτικά ένα νέο εξαιρετικά μεταφερόμενο, ελεγχόμενο από κινητό σύστημα κάμερας, περίπου στο μέγεθος μιας γάτας. Με βάρος λιγότερο από 15 κιλά, η νέα κάμερα μπορεί να αποσταλεί οπουδήποτε και να συνδεθεί σε οποιοδήποτε όχημα με σχάρα οροφής. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος «σε διασκεδαστικά χρώματα της Google».

GoogleΤαξίδεψε πίσω στο χρόνο

Εκτός από την προβολή τοποθεσιών όπως είναι τώρα, το Mobile Street View παρουσιάζει έναν τρόπο να ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο και να βλέπεις πώς ήταν τα πράγματα παλιά.

Οι χρήστες Android και iOS που περιηγούνται σε εικόνες μιας τοποθεσίας μπορούν να πατήσουν «Δείτε περισσότερες ημερομηνίες» για να προβάλουν «ιστορικές» εικόνες—που χρονολογούνται από την κυκλοφορία του Street View το 2007. Ανάλογα με το πόσο πίσω άρχισε η Google να καταγράφει δεδομένα χαρτογράφησης για την τοποθεσία που προβάλλεις, θα πρέπει να εμφανιστεί μια σειρά από χρονολογημένες εικόνες για να δεις μια περιοχή όπως ήταν παλιά. Αυτό θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα εκπληκτικό για περιοχές του κόσμου που έχουν υποστεί σημαντικές αλλαγές είτε από το σχεδιασμό είτε από παγκόσμια γεγονότα.

Έρχονται τα «έξυπνα γυαλιά»! Η νέα τεχνολογία της Google που μεταφράζει υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο

Η Google χρησιμοποιεί όραση υπολογιστή και τεχνητή νοημοσύνη για να συνδυάσει δισεκατομμύρια Street View και εναέριες εικόνες για να δημιουργήσει ένα ψηφιακό μοντέλο του κόσμου. Προχωρώντας προς τα εμπρός, αυτό το μοντέλο θα γίνει ακόμα πιο διαισθητικό με την επερχόμενη δυνατότητα καθηλωτικής προβολής που επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν μια γειτονιά, ένα αξιοθέατο, ένα εστιατόριο ή έναν δημοφιλή χώρο πριν το επισκεφτούν.

Google

Οι τρεις κορυφαίες περιοχές της λίστας είναι ο Λευκός Οίκος τα Χριστούγεννα ενώ ακολουθεί το Taj Mahal και η Πλωτή Αγορά στην Ταϊλάνδη.

Χρησιμοποιείς Android ή Messenger; Δύο νέοι κίνδυνοι που πρέπει να προσέξεις

Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν μια βόλτα στο Διάστημα, να επισκεφθούν εικονικά τις ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας ή το Εθνικό Πάρκο Yosemite.

Στη λίστα περιλαμβάνονται, επίσης, παγκοσμίου φήμης αξιοθέατα όπως ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, ο Πύργος του Άιφελ, τα Κανάλια της Βενετίας και ο ποταμός Κολοράντο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το ταξίδι στον χρόνο μπορεί να συμβεί στ’ αλήθεια! Η νέα δυνατότητα της Google που κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Google,