Το συστατικό που δεν είχες σκεφτεί ποτέ να βάλεις στο κέικ σου!

17:06 22/10/2020 - Πηγή: iPop

Και ποιος δεν θα ήθελε τώρα να είχε ένα κομματάκι κέικ; Το αγαπάμε από μικρά παιδιά και είναι ένα γευστικό πρωινό ή μια καλή λύση όταν σε πιάνουν οι λιγούρες και θέλεις γλυκό. Κι αυτή η συνταγή για κέικ είναι σίγουρα ιδιαίτερη.

Τι κάνει ιδιαίτερη αυτή τη συνταγή για κέικ; Όχι, δεν είναι απλά ένα κέικ σοκολάτας ή βανίλιας… αλλά

αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι έχει γλυκοπατάτα και πολλά άλλα υλικά φυσικά που σε συνδυασμό σου δίνουν το πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Τι θα χρειαστείς;1 ½ φλιτζάνι αλεύρι½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως2 κουταλάκια του γλυκού baking powder½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα⅛ κουταλάκι αλάτι¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ2 αυγά½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια½ φλιτζάνι γάλα¼ φλιτζάνι λάδι⅔ φλιτζάνια ζάχαρη2 κουταλιές της σούπας μέλι1 φλιτζάνι πουρέ γλυκοπατάτας (260 g)Φυστικοβούτυρο, για το σερβίρισμαΠώς θα φτιάξεις τη συνταγή για κέικ;Ανακατεύουμε όλα τα ξηρά συστατικά και τα υγρά συστατικά ξεχωριστά.Στη συνέχεια, τα ενώνουμε και ανακατεύουμε μαζί.Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή σε μια ειδική θήκη για κέικ.Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για 50 λεπτά με μια ώρα.Σερβίρουμε με φυστικοβούτυρο και απολαμβάνουμε.

Μπορείς να απολαύσεις ένα κομματάκι του πρωί με τον καφέ σου, το γάλα ή τον χυμό σου και να ξεκινήσεις γλυκά τη μέρα σου. Και φυσικά, μην ξεχάσεις να πάρεις κι ένα κομμάτι για τη δουλειά!

Μια συνταγή που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Λίγα λόγια για τη διατροφική αξία….

Θερμίδες: 291Fat: 8gCarbs: 48gΊνες: 2gΖάχαρη: 25gΠρωτεΐνες: 5g

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το συστατικό που δεν είχες σκεφτεί ποτέ να βάλεις στο κέικ σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα