Το σημείο του σώματος στο οποίο πρέπει να κάνεις μασάζ καθημερινά κι υπάρχει λόγος!

11:51 10/7/2020 - Πηγή: iPop

Άγχος, πονοκέφαλος, υπνηλία… Θες να απαλλαγείς απ’ όλα αυτά. Έχεις σκεφτεί, όμως, να κάνεις μασάζ στα αυτιά σου, προκειμένου να τα αντιμετωπίσεις; 

Αν έχεις δοκιμάσει όλους τους τρόπους για να διώξεις το άγχος, τον πονοκέφαλο κι άλλα τέτοιου είδους προβλήματα απ’ τη ζωή σου και δεν τα ‘χεις καταφέρει, τότε δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις να κάνεις καθημερινά μασάζ στα αυτιά σου. Και φυσικά υπάρχει λόγος για να το κάνεις, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Γιατί είναι καλό να κάνεις καθημερινά μασάζ στα αυτιά σου;

Μειώνονται τα επίπεδα άγχους 

Τα αποτελέσματα μιας μελέτης έδειξαν πως το μασάζ σ’ αυτό το σημείο του σώματος μπορεί να αποβάλλει το στρες και να μειώσει αισθητά τα επίπεδα άγχους.

Οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες σου μπορούν να ανακουφιστούν αισθητά 

Ενώ τα παυσίπονα μπορεί είτε να μην σε “πιάσουν” είτε να έχουν κάποια σοβαρά αποτελέσματα στο σώμα και την υγεία σου, η διέγερση του αυτιού είναι γενικά αβλαβής. Μπορείς ακόμη να το συνδυάσεις με μερικές πιο φυσικές θεραπείες, όπως το τσάι μέντας για καλύτερο αποτέλεσμα.

Μπορεί να είναι χρήσιμο για την καταπολέμηση της αϋπνίας 

Δεδομένου ότι η διέγερση του αυτιού έχει χαλαρωτικό αποτέλεσμα, μπορείς να το κάνεις πριν τον ύπνο για να χαλαρώσεις. Φυσικά και δε θα σου λύσει το πρόβλημα της αϋπνίας.

Σου δίνει ενέργεια 

Ναι, μόλις είπαμε πως μπορεί να σε χαλαρώσει, όμως αν κάνεις μασάζ στο σημείο αυτό το πρωί και με περισσότερη ένταση, μπορεί να σε τονώσει. Η διέγερση των νευρικών απολήξεων των αυτιών σου μπορεί να ενεργοποιήσει ορισμένα εγκεφαλικά κέντρα και να μειώσει την κόπωση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Γιατί και πώς να κάνεις μασάζ στο πρόσωπο

Photos: Freepik

Το άρθρο Το σημείο του σώματος στο οποίο πρέπει να κάνεις μασάζ καθημερινά κι υπάρχει λόγος! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα