Κορονοϊός: Αισθητή η χαλάρωση στο εσωτερικό της Ελλάδας | Αυξημένα τα νέα κρούσματα

18:26 9/7/2020 - Πηγή: iPop

Στην «πράσινη λίστα» του Βελγίου η Ελλάδα, αν και η χαλάρωση στο εσωτερικό της χώρας είναι αισθητή. Ποια τα νέα κρούσματα στις 9 Ιουλίου; 

Το Βέλγιο έβαλε την Ελλάδα στην «πράσινη λίστα», ύστερα από την αναστάτωση που προκάλεσε χθες η ανακοίνωση του Βελγικού Υπουργείου Εξωτερικών για υποχρεωτική καραντίνα σε όσους έρχονται από Ελλάδα.

Στη λίστα αυτή μαζί με την Ελλάδα βρίσκεται άλλες 20 χώρες, οι οποίες είναι Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Κροατία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Εσθονία, Βουλγαρία, Τσεχία και Σλοβενία.

Όσοι, λοιπόν, επιστρέφουν στο Βέλγιο από αυτές τις χώρες δεν θα χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ για τον κορονοϊό, ούτε να μπουν σε καραντίνα.

Η Κύπρος εξακολουθεί να είναι στην πορτοκαλί λίστα.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα. Οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού θα ενταθούν και θα υπάρξουν εισηγήσεις από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τις οποίες θα εξετάσει η κυβέρνηση εάν το κρίνει απαραίτητο θα ανακοινώσει νέα μέτρα τη Δευτέρα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα σήμανε «Καμπάνα και όχι καμπανάκι κινδύνου» για τη χαλάρωση που καταγράφεται στο εσωτερικό της χώρας όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή δεν είναι από το εξωτερικό. Είναι στο εσωτερικό. Είναι τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης. Διότι ο κορονοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωσή μας. Είναι απολύτως απαραίτητο, ιδίως τώρα, που έχει σε μεγάλο βαθμό αποκατασταθεί η κοινωνική και επαγγελματική ζωή, τώρα, που λόγω καλοκαιριού έχουν αυξηθεί οι μετακινήσεις μας σε διάφορες περιοχές της χώρας, τώρα, που έχουν ξεκινήσει διάφορες εκδηλώσεις στις πόλεις και στα χωριά μας, επαναλαμβάνω, είναι απολύτως απαραίτητο, να είμαστε διπλά προσεκτικοί!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Τα νέα κρούσματα στις 9 Ιουλίου

Στις 9 Ιουλίου ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει 50 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3672, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες.

919 (25.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1948 (53.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Όσα αλλάζουν για τη χρήση μάσκας στα εμπορικά κέντρα | Τι θα ισχύει στα ΜΜΜ;

Photo: Pixabay

Το άρθρο Κορονοϊός: Αισθητή η χαλάρωση στο εσωτερικό της Ελλάδας | Αυξημένα| Αυξημένα τα νέα κρούσματα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα