Το πρωί της Κυριακής το Μέγαρο Μουσικής ανοίγει τις πόρτες του για τα παιδιά

15:35 27/3/2017 - Πηγή: iPop

Το πρωί της Κυριακής το Μέγαρο Μουσικής ανοίγει τις πόρτες του για τα παιδιά, με τη φύση να λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για γνωστούς συνθέτες και η ανακύκλωση μουσικών ιδεών και καθημερινών αντικειμένων να μεταμορφώνεται σε όργανα παραγωγής ήχων.

Mικροί και μεγάλοι οι οποίοι θα δώσουν το παρών στο Μέγαρο την ερχόμενη Κυριακή θα απολαύσουν τους Μουσικούς της Καμεράτα στο έργο «The Four Seasons Recomposed» του Μαξ

Ρίχτερ, ο οποίος δημιουργεί ένα ολοκαίνουργιο κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων χρησιμοποιώντας ιδέες δανεισμένες από τις «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι και ανακυκλώνοντας μουσικές φράσεις από το διάσημο έργο του ιταλού μουσουργού. Τη σύνθεση του Ρίχτερ διευθύνει ο μαέστρος Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς με σολίστ στο βιολί τον Απόλλωνα Γραμματικόπουλο.

Εν συνεχεία, τα παιδιά θα πάρουν στα χέρια τους τη μουσική! Ο Αλέξανδρος Μούζας, σε διπλό ρόλο συνθέτη αλλά και μαέστρου, καλεί μαθητές Γυμνασίου χωρίς προηγούμενες μουσικές γνώσεις και τα μέλη του γνωστού ορχηστρικού συνόλου να συνεργαστούν μαζί του για να ερμηνεύσουν επί σκηνής το «Cammedia», ένα έργο που εστιάζει στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και το περιβάλλον του. Οι νεαροί ερμηνευτές συμμετέχουν διαδραστικά, μεταμορφώνοντας ανακυκλώσιμα και φυσικά υλικά, καθημερινά ή τεχνολογικά αντικείμενα σε όργανα παραγωγής ήχων.

Η ιδιαίτερη κυριακάτικη συναυλία είναι δια χειρός της Σοφίας Τοπούζη, της οποίας την υπογραφή φέρουν επίσης και τα κείμενα.

Info!

Το Μέγαρο των Παιδιών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521 Αθήνα)

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Κυριακή 2 Απριλίου, στις 11:30

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος 8 – 12 ευρώ

The post Το πρωί της Κυριακής το Μέγαρο Μουσικής ανοίγει τις πόρτες του για τα παιδιά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα