Εν διαστάσει σύζυγοι, ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις

15:17 27/3/2017 - Πηγή: iPop

Εν διαστάσει σύζυγοι, ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις, σύμφωνα με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπως ανακοινώθηκε την Δευτέρα απ’ τον Γιώργο Πιτσιλή, επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

Οι διαφορετικές φορολογικές δηλώσεις ισχύουν για τους συζύγους οι οποίοι βρίσκονται σε διάσταση και διαμένουν σε διαφορετικές κατοικίες.

Η εν λόγω φορολογική πρακτική εναρμονίζεται πλέον με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.

Επιπλέον, ο Συνήγορος του

Πολίτη και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ ανακοίνωσαν στενή και τακτική συνεργασία για την αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων τα οποία απασχολούν τους φορολογούμενους.

Τι θα περιλαμβάνει η συνεργασία τους;Τακτικές κοινές συσκέψεις υψηλόβαθμων κλιμακίων με αντικείμενο την επεξεργασία λύσεων σε συγκεκριμένα προβλήματα των φορολογούμενων.Συχνές συναντήσεις του Συνηγόρου με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ για την άμεση εποπτεία και επιτάχυνση της διαδικασίας.

Ο κ. Ποττάκης απ’ τον Συνήγορο του Πολίτη δήλωσε:

Ευχαριστώ τον κύριο Πιτσιλή για την ανταπόκριση και την επίλυση ενός προβλήματος που είχε ταλαιπωρήσει πολλούς φορολογούμενους συμπολίτες μας. Αυτή η σημαντική θετική εξέλιξη γίνεται η αφετηρία μιας τακτικής γόνιμης συνεργασίας που θα ωφελήσει τόσο τον φορολογούμενο όσο και τη διοίκηση με σεβασμό στο κράτος δικαίου και την αρχή της χρηστής διοίκησης

Ο κ. Πιτσιλής δήλωσε:

Η διαρκής συνεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη είναι για εμάς, στη Φορολογική Διοίκηση, πολύ σημαντική, δεδομένου ότι μέσω των στοιχείων που συλλέγει ο Συνήγορος αλλά και της ανάδρασης από τους πολίτες, αποκτούμε μια πολύ καλή εικόνα για τις δυσλειτουργίες και τις παθογένειες στην καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών μας, ώστε να βελτιωνόμαστε διαρκώς αντιμετωπίζοντάς τις, με τελικό στόχο τη μείωση του γραφειοκρατικού κόστους και την απλούστευση των διαδικασιών στις συναλλαγές πολιτών και επιχειρήσεων με τις Υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

The post Εν διαστάσει σύζυγοι, ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα