Δοκιμασμένο τρικ για να σταματήσει η αιμορραγία απ’ την μύτη

14:41 27/3/2017 - Πηγή: iPop

Η αιμορραγία απ’ τη μύτη ή ακόμα και η εύρεση αίματος όταν φυσάς τη μύτη σου μπορεί να είναι κάτι τρομακτικό αλλά και ενοχλητικό. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι αυτό το φαινόμενο, το οποίο είναι συχνότερο τον Χειμώνα, χωρίς να αποκλείονται φυσικά οι υπόλοιπες εποχές, σπάνια αποτελεί σημάδι για κάτι σοβαρότερο.

Ο Joseph K. Han, γιατρός στο Eastern Virginia Medical School, εξηγεί πως η αιμορραγία απ’ τη μύτη μπορεί να προκληθεί από μια σειρά παραγόντων.

Η πιο συνηθισμένη

αιτία, όμως, είναι η η ξηρότητα στο βλεννογόνο, στην επένδυση δηλαδή στο εσωτερικό της μύτης μας.

«Ο βλεννογόνος είναι γεμάτος από τα αιμοφόρα αγγεία κι αυτό το οποίο εμποδίζει την αιμορραγία είναι ότι διατηρούμε την υγρασία του», λέει ο Joseph K. Han. «Όταν όλη η υγρασία εξατμίζεται και στεγνώνει, τότε η μύτη μας μπορεί να αιμορραγήσει».

Ο καλύτερος τρόπος φυσικά για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας είναι η πρόληψή της, διατηρώντας το εσωτερικό της μύτης μας υγρό. Όταν ο αέρας γύρω μας είναι πολύ ξηρός, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, καλό είναι να χρησιμοποιούμε μια ενυδατική κρέμα για να απαλύνει το ξηρό δέρμα γύρω από τη μύτη.

Αν, όμως, έρθεις αντιμέτωπος με αιμορραγία απ’ τη μύτη, μην πανικοβληθείς!

Τι πρέπει να κάνεις;«Τσίμπησε» τη «γέφυρα» της μύτης σου, το σημείο δηλαδή ακριβώς κάτω απ’ το κόκαλο. Σ’ εκείνο το σημείο υπάρχει η μεγαλύτερη ροή αίματος, γι’ αυτό και είναι το κατάλληλο σημείο για να την σταματήσεις.Θα πρέπει επίσης να καθίσεις γέρνοντας το κεφάλι σου ελαφρώς προς τα εμπρός και να χρησιμοποιήσεις ένα χαρτομάντιλο για να σκουπίσεις το αίμα.

Προσοχή! Εάν γύρεις το κεφάλι σου προς τα πίσω, το αίμα μπορεί να κατέβει προς τον λαιμό σου και να σου προκαλέσει στομαχικές διαταρχές!

Photo: Getty Images

The post Δοκιμασμένο τρικ για να σταματήσει η αιμορραγία απ’ την μύτη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα