Το πιο θρεπτικό bowl με φαγόπυρο για ενέργεια στο πι και φι!

16:44 12/2/2020 - Πηγή: iPop

Μπορεί να αναρωτιέσαι τι είναι το φαγόπυρο… Πρόκειται για ένα όχι και τόσο διαδεδομένο δημητριακό, ονομάζεται διαφορετικά και “μαύρο σιτάρι” και είναι ένα super food αφού οι ιδιότητές του είναι θαυματουργές! Κι αυτή η συνταγή με φαγόπυρο είναι ο καλύτερος τρόπος για να το εντάξεις στη διατροφή σου.

Σήμερα φτιάχνουμε μια συνταγή με φαγόπυρο που μας δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε την ημέρα μας! Έχει μεγάλη θρεπτική αξία και είναι γεμάτο πρωτεΐνες. Κάνει καλό

στην υγεία σου εν γένει κι αυτή τη συνταγή θα τη λατρέψεις.

Τι θα χρειαστείς;1/2 φλιτζάνι φαγόπυρο1 μικρό κουνουπίδι, ψιλοκομμένο1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες1 μικρή κολοκύθα, κομμένηΛίγο ginger, ψιλοκομμένο1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη1 μπρόκολο,κομμένο σε κομμάτια2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών2 κουταλιές σάλτσα σόγιας tamari2 κουταλιές σουσάμι1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιανδρουΠώς θα το φτιάξεις;Ξεπλένουμε το φαγόπυρο με κρύο νερό.Στη συνέχεια, ρίχνουμε το φαγόπυρο σε ένα τηγάνι με ψιλοκομμένο κουνουπίδι και 2 φλιτζάνια νερό. Έπειτα, προσθέτουμε το λάδι καρύδας κι αφήνουμε να βράσει σε υψηλή θερμοκρασία.Καλύπτουμε και μειώνουμε τη θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το νερό για περίπου 8 με 10 λεπτά.  Αφαιρούμε από τη φωτιά κι αφήνουμε για 5 λεπτά.Αφού μαγειρεύουμε το φαγόπυρο, ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια με υψηλή φωτιάΠροσθέτουμε σησαμέλαιο, κρεμμύδι, και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό.Προσθέτουμε την κολοκύθα και σοτάρουμε για 3 λεπτά.Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ginger και το σκόρδο κι ανακατεύουμε πολύ καλά για περίπου 3 λεπτά.Έπειτα, προσθέτουμε το μπρόκολο,τον ζωμό και τη σάλτσα tamari. Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε μέχρι το μπρόκολο να είναι τρυφερό, περίπου 5 λεπτά.Μοιράζουμε το μείγμα φαγόπυρου και κουνουπιδιού σε διαφορετικά μπολ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με το μείγμα. Ρίχνουμε σουσάμι και κόλιανδρο και σερβίρουμε.Διαβάστε επίσης:

Συστατικά στο μπάνιο σου για το καλό της υγείας σου!

Photo: purewow

Το άρθρο Το πιο θρεπτικό bowl με φαγόπυρο για ενέργεια στο πι και φι! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα