Ο κοντονής καρφώνει παπαγγελόπουλο για τη novartis

15:54 12/2/2020 - Πηγή: Fimotro
Ζορίζουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα για τον πρωην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης

Μετά τους 4 εισαγγελείς που έφεραν στο φως στοιχεία για τη δράση και τις παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έρχεται και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικός προϊστάμενός του, Σταύρος Κοντονής, να τον «αδειάσει».

Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην ΕΡΤ,

χαρακτήρισε ως «σοβαρές» τις καταθέσεις των τεσσάρων δικαστικών λειτουργών στην προανακριτική επιτροπή, τονίζοντας ότι «εμπεριέχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο».

«Είναι σοβαρές καταθέσεις και από ότι έχουμε διαβάσει εμπεριέχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Ο ίδιος το έχει αρνηθεί. Έχει πει ότι όλα αυτά είναι αναληθή. Το λέω αυτό γιατί εδώ  δεν είναι δικαστήριο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντονής.

Όσον αφορά στο αίτημα του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, για κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, την πρώην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε ότι «αυτό είναι πολύ σοβαρό» και σημείωσε ότι «θα πάμε σε κατηγορίες για ψευδορκία», υπονοώντας ότι μία από τις δύο πλευρές ψεύδεται.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Γιάννη Αγγελή οι προαναφερόμενοι γνώριζαν για τις πρακτικές και την δράση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Τέλος, όσον αφορά στο πως θα εξετασθούν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες, εκτίμησε ότι θα καταθέσουν παρουσία δικαστικού λειτουργού και η κατάθεσή τους θα ακούγεται, θα μεταδίδεται και θα υποβάλλονται ερωτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα