Το πιο νόστιμο γλυκό με ψωμάκι του τοστ!

14:51 25/2/2020 - Πηγή: iPop

Πόσα μπορείς να φτιάξεις με ένα ψωμάκι του τοστ;;; Πολλά! Μπορεί εσύ να έχεις συνηθίσει να βάζεις γαλοπούλα και τυρί κι αυτό να είναι το πρωινό σου, ωστόσο έχεις κι άλλες εναλλακτικές. Φτιάχνουμε γλυκό με ψωμάκι του τοστ!

Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά! Το ψωμάκι του τοστ έχει πολλές χρήσεις κι αυτή τη φορά θα το χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε ένα γλυκάκι.

Ναι, γλυκό με ψωμάκι του τοστ!

Τι θα χρειαστείς;1 φλιτζάνι
τυρί ricotta1/4 φλιτζάνι ζάχαρη σε σκόνη1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας1/3 φλιτζάνι chips σοκολάτας2 μεγάλα αυγά1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος4 φέτες ψωμί2 κουταλιές της σούπας βούτυροΖάχαρη άχνηΠώς θα τη φτιάξεις;Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το τυρί ricotta, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.Ρίχνουμε τα chips σοκολάτας και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα ρηχό μπολ, χτυπάμε τα αυγά και την κρέμα μαζί.Στις φέτες απλώνουμε το μείγμα με το τυρί, περίπου 1/2 φλιτζάνι για κάθε φέτα ψωμιού.Τοποθετούμε τις άλλες φέτες από πάνω και πιέζουμε απαλά.Προσεκτικά, βυθίζουμε το σάντουιτς που έχουμε φτιάξει μέσα στο μείγμα με το αυγό μέχρι να καλυφθεί πλήρως.Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε λίγο βούτυρο. Προσθέτουμε τα σάντουιτς που έχουμε φτιάξει και μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά ανά πλευρά.Κόβουμε τα σάντουιτς στη μέση και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.Ρίχνουμε ζάχαρη άχνη από πάνω αν θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως.Διαβάστε επίσης:

Τα διαφορετικά πρωινά που μπορείς να φτιάξεις μόνο μ’ ένα ψωμάκι του τοστ!

Photo: unsplash/Manki Kim

Το άρθρο Το πιο νόστιμο γλυκό με ψωμάκι του τοστ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα