Το πιο απλό tip για να δεις αν έχουν χαλάσει τα αυγά στο ψυγείο!

11:15 2/12/2019 - Πηγή: iPop

Τα αυγά είναι απ’ τα τρόφιμα που είναι νόστιμα και μπορείς να μαγειρέψεις πολύ εύκολα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Πώς θα καταλάβεις ότι έχουν χαλάσει τα αυγά;

Ωστόσο, πολλές φορές τα αυγά στο ψυγείο τα έχεις για πολύ καιρό και ξαφνικά δεν θυμάσαι πότε τα αγόρασες και ποια είναι η ημερομηνία λήξης. Πώς θα καταλάβεις ότι έχουν χαλάσει τα αυγά ώστε να μπορείς να τα πετάξεις και να μην τα μαγειρέψεις με κανέναν τρόπο;

Σίγουρα δεν θέλεις να φας ένα σάπιο αυγό!

Πώς θα καταλάβεις ότι έχουν χαλάσει τα αυγά;

Το πρώτο

πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι φυσικά να τσεκάρεις την ημερομηνία λήξης στη χάρτινη συσκευασία. Αυτό θα σου δώσει μια γενική ιδέα για το πότε αγόρασες τα αυγά σου αν δεν θυμάσαι!

Και όπως συμβαίνει με τα περισσότερα φαγητά, η ημερομηνία λήξης μπορεί να σου πει πότε τα αυγά είναι φρέσκα κι επομένως πεντανόστιμα και πότε δεν πρέπει να τα καταναλώνεις.

unsplash/Elliot Banks

Για παράδειγμα, ορισμένες οδηγίες αναφέρουν πως τα αυγά θα πρέπει να παραμένουν στη συσκευασία τους μέχρι και 3 εβδομάδες για καλύτερη ποιότητα. Άλλοι πάλι, αναφέρουν πως ακόμη και μετά την ημερομηνία λήξης μπορείς να μαγειρέψεις τα αυγά σου και μετά από τρεις εβδομάδες. Επομένως… μη βιαστείς να τα πετάξεις μόλις δεις ότι έχουν λήξει.

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις τα αυγά φρέσκα!

Αλλά πώς πραγματικά μπορείς να τεστάρεις ότι δεν έχουν χαλάσει και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο;

Η ημερομηνία λήξης μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει αλλά υπάρχει κι άλλος τρόπος, ένα απλό tip που μπορείς να κάνεις σε κάθε περίπτωση.

Αν δεν είσαι σίγουρος αν το αυγό είναι ασφαλές για κατανάλωση, τότε δες τι πρέπει να κάνεις:

Γέμισε ένα μπολ με κρύο νερό και βάλε μέσα το αυγό. Αν βυθιστεί και παραμείνει στον πάτο του μπολ, τότε το αυγό είναι καλό. Αν βυθιστεί αλλά παραμείνει σχετικά ψηλά, τότε είναι ασφαλές για κατανάλωση αλλά δεν θα είναι για πολύ. Αν επιπλέει, ψηλά τότε έχει έρθει η στιγμή να το πετάξεις.

unsplash/Katherine Chase

Αυτό το κόλπο λειτουργεί επειδή τα αυγά που έχουν χαλάσει ή έχουν παραμείνει για καιρό στο ψυγείο, έχουν χάσει αρκετή ποσότητα απ’ το υγρό που περιέχουν και να επιπλέουν αντί να βυθίζονται.

Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι δεν χρειάζεται να σπάσεις το κέλυφος για να διαπιστώσεις αν το αυγό έχει χαλάσει ή όχι, αφού αυτή η μέθοδος απαιτεί μόλις ένα λεπτό!

Διαβάστε επίσης:

Τι θα πάθεις εάν τρως 3-4 αυγά την εβδομάδα; Οι επιστήμονες προειδοποιούν!

Photo: unsplash/Jakub Kapusnak

Το άρθρο Το πιο απλό tip για να δεις αν έχουν χαλάσει τα αυγά στο ψυγείο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα