Αυτό είναι το σκληρό πρόσωπο του AIDS

19:38 1/12/2019 - Πηγή: iPop

AIDS. Πολλοί και μόνο στο άκουσμα της λέξης τρέχουν μακριά. Τρέχουν να σωθούν. Να προστατέψουν τον εαυτό τους. Να κλείσουν τα μάτια και τα αυτιά των παιδιών τους. Να τα «προστατέψουν» κι αυτά. Δεν θέλουν «πάρε-δώσε» με οροθετικούς. Αν μπορούσαν θα τους συγκέντρωναν όλους μαζί σε ένα νησί απόμερο, απομονωμένο. Το στίγμα του AIDS υπάρχει και όλοι είμαστε υπεύθυνοι για αυτό.

Σε μια κοινωνία που ακόμη διακρίνουμε τους ανθρώπους, τους δίνουμε και τους αφαιρούμε δικαιώματα, που ορισμένοι είναι ανάξιοι για προστασία

απ’ τις διακρίσεις, θεωρείς πως υπάρχει χώρος για τους οροθετικούς; Κι εσύ τώρα που το διαβάζεις δεν σε ενοχλεί ούτε στο ελάχιστο; Δεν νιώθεις το σφίξιμο στην καρδιά και το στομάχι σου;

Όλοι είμαστε άνθρωποι και η ζωή η δική σου, δεν έχει μεγαλύτερη αξία από τη ζωή του διπλανού σου. Όλοι πρέπει να απολαμβάνουμε τα ίδια δικαιώματα. Ρητά και ξεκάθαρα.

Κι ενώ η τεχνολογία προχωρά, η κοινωνία μένει στάσιμη. Και το στίγμα του AIDS όσα χρόνια κι αν περάσουν μένει. Σαν ρετσινιά. Σαν κακό τατουάζ που θέλεις να ξεκολλήσεις από πάνω σου, να γδάρεις το δέρμα σου για να φύγει αλλά δεν μπορείς.

Κι έτσι, τι κάνεις; Κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά και περιθωροποιείς. Αντί να ενημερωθείς, θεωρείς πως ξορκίζεις το «κακό» όχι απλά με το να μη διαβάζεις και να μην ακούς για αυτό, αλλά και με το να μειώνεις και τους ανθρώπους που είναι φορείς, να κάνεις ό,τι δεν τους βλέπεις, να τους παραγκωνίζεις. Όσα λιγότερα γνωρίζεις, τόσο το καλύτερο, ε; Ε με συγχωρείς αλλά όχι.

Μερικοί μύθοι που καλλιεργούν αυτό το έδαφος:Οι οροθετικοί δεν συνιστούν απειλή για άλλους ανθρώπους.Ναι, ο HIV μεταδίδεται, αλλά δεν κολλάει τόσο εύκολα.Δεν μπορείς να μεταδώσεις τον ιό μέσω της καθημερινής επαφής.Τα προφυλακτικά είναι καλός τρόπος πρόληψης της σεξουαλικής μετάδοσης του HIV.Είναι δυνατό να προληφθούν σχεδόν όλες οι περιπτώσεις μετάδοσης του HIV από την μητέρα στο παιδί.Γίνεται αυτή την περίοδο πολλή συζήτηση για το πώς επιδρά η αντιρετροϊκή αγωγή στη μεταδοτικότητα του ιού.

View this post on Instagram

Λέμε "ναι" στον έρωτα, "όχι" στο #aids . Η μάχη συνεχίζεται και μας αφορά όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα