Το «όχι» του ΣτΕ σε νέες μειώσεις στις συντάξεις

09:28 25/3/2016 - Πηγή: iPop

Απόφαση του ΣτΕ φρενάρει την συνέχεια καταβολής προνομιακών επικουρικών συντάξεων που λάμβανα για χρόνια τόσο οι συνδικαλιστές, όσο και οι κληρονόμοι τους, ωστόσο, λέει ένα μεγάλο «όχι» σε νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Η απόφαση του ΣτΕ ξεκαθαρίζει ότι το Κράτος οφείλει να παρέχει επαρκή χρηματοδότηση στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και να επαναφέρει τις συντάξεις στα επίπεδα που ήταν πριν το νόμο 4093/12.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του «Έθνους», η απόφαση του ΣτΕ ορίζει ότι είναι αποδεκτές περικοπές στις συντάξεις σε περιόδους

μεγάλης οικονομικής κρίσης, όμως όχι για απεριόριστο χρόνο. Αυτό αποφασίστηκε διότι «δεν μπορούν να θίγονται η αξιοπρεπής διαβίωση και το όριο θυσίας των συνταξιούχων».

Το ΣτΕ τονίζει ότι η Πολιτεία είναι συνταγματικά υποχρεωμένη να εξασφαλίζει τους συνταξιούχους «ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης όσο το δυνατόν εγγύτερα προς εκείνο που είχαν κατακτήσει στη διάρκεια του εργασιακού βίου και την κρατική μέριμνα για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών φορέων, την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους, με προστασία και αξιοποίηση της περιουσίας τους, χάριν και των επερχόμενων γενεών.

Θυμίζουμε πως πρόσφατη τροπολογία έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις στις συντάξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Photo: Fragiskos Samsas / SOOC

The post Το «όχι» του ΣτΕ σε νέες μειώσεις στις συντάξεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα