Το νέο… «παιχνίδι» στη δουλειά που κάνει καλό στην ψυχολογία σου!

13:15 18/12/2019 - Πηγή: iPop

Το φλερτ στη δουλειά είναι μέρος της ζωής μας! Υπάρχουν συνάδελφοι που φλερτάρουν μεταξύ τους γιατί περνούν 8 ώρες (και παραπάνω) στον ίδιο χώρο, αναπτύσσουν σχέσεις και μια οικειότητα κι αυτό είναι λίγο-πολύ αναμενόμενο. 

Τι λένε, όμως, οι έρευνες για το φλερτ στη δουλειά; Μια νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως το φλερτ

μεταξύ συναδέλφων είναι θετικών όσο είναι αθώο και όχι σοβαρό. Αυτό το φλερτ είναι μια θετική εμπειρία και σε ανακουφίζει απ’ το άγχος.

Γιατί σίγουρα υπάρχει μια σαφή διαφορά ανάμεσα στην σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά και στο αθώο φλερτ μεταξύ δύο ανθρώπων και αυτά τα δύο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα συγχέουμε.

Το φλερτ στη δουλειά μπορεί να συμβεί αλλά εμείς μιλάμε για το αθώο, αγνό φλερτ και τίποτα παραπάνω.

Πιο αναλυτικά, για την έρευνα ομάδες επιστημόνων από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ολλανδία επικεντρώθηκαν στη μη παρενοχλητική κοινωνική σεξουαλική συμπεριφορά. Οι ερευνητές λένε ότι αυτό περιλαμβάνει ανέκδοτα ή υπονοούμενα, χαμόγελα και ματιές, βλέμματα και eye contact.

Πώς θα καταλάβεις ότι φλερτάρει πραγματικά μαζί σου!

Συνολικά, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι είναι σχεδόν ουδέτεροι όταν πρόκειται για απλό φλερτ και αισθάνονται θετικά. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές βρήκαν ότι εργαζόμενοι απολαμβάνουν το φλερτ, τους κάνει να νιώθουν καλά για τον εαυτό τους ενώ μπορούν πιο εύκολα να διαχειριστούν το άγχος.

Μια απ’ τις έρευνες ζήτησε από τους συμμετέχοντες να μιλήσουν για την προσωπική τους εμπειρία για το φλερτ στη δουλειά, καθώς και για την αδικία στο χώρο εργασίας. Στη συνέχεια, η ερευνητική ομάδα διεξήγαγε επίσης, συνέντευξη από τους συζύγους και τους συναδέλφους των ερωτώμενων προκειμένου να αποκτήσουν μια άλλη προοπτική σχετικά με τα επίπεδα άγχους τους. Παραδόξως, ανακάλυψαν ότι το θετικό φλερτ στο χώρο εργασίας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες και της αϋπνίας που προκαλείται από την αδικία στο χώρο εργασίας.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον συμπέρασμα είναι ότι οι εργαζόμενοι τείνουν να προτιμούν το φλερτ όταν προέρχεται από συναδέλφους στο ίδιο επίπεδο απασχόλησης και όχι από ανώτερους.

Το φλερτ στη δουλειά είναι επιτρεπτό όταν δε ξεπερνά τα όρια, όταν δεν γίνεται παρενόχληση. Και όχι μόνο είναι επιτρεπτό αλλά σου φτιάχνει τη διάθεση και σε ανακουφίζει.

Διαβάστε επίσης:

Ξέρουμε ποια είναι τα λάθη που κάνεις στη δουλειά και φαίνεσαι αντιεπαγγελματίας

Photo: Unsplash/Annie Spratt

Το άρθρο Το νέο… «παιχνίδι» στη δουλειά που κάνει καλό στην ψυχολογία σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα