Το μυστικό για τη καταπολέμηση της αϋπνίας βρίσκεται στο… camping!

10:20 3/2/2017 - Πηγή: iPop

Αν υποφέρεις απ’ την αϋπνία, οι επιστήμονες προτείνουν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο για να την ξεπεράσεις! Ποιος είναι αυτός; Camping στη φύση!

Αμερικανοί επιστήμονες προτείνουν ότι το camping έστω για ένα Σαββατοκύριακο, είναι αρκετό για να μειωθεί η αϋπνία, ενώ παράλληλα η παραμονή στη φύση θα κάνει γενικότερο καλό στην υγεία σου. Μάλιστα οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι το camping ιδιαίτερα την περίοδο του

Χειμώνα έχει πολλά οφέλη.

Το κλειδί είναι στην απομάκρυνση απ’ το τεχνητό φως. Στη φύση, όπως θα έχεις παρατηρήσει εάν είσαι fan του camping, κοιμάσαι πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι όταν είσαι στην πόλη, διότι το βιολογικό σου ρολόι αναπροσαρμόζεται.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή έχεις αποσυγχρονιστεί σε σχέση με τον φυσικό κύκλο του φωτός.

Το πείραμα έγινε απ’ το Πανεπιστήμιο του Colorado σε δύο φάσεις: Camping τον Ιούλιο και camping τον Δεκέμβριο.

Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα φορούσαν ειδικά ρολόγια τα οποία κατέγραφαν την έκθεσή τους στο φυσικό φως. Ακόμα και τον Χειμώνα που οι μέρες είναι μικρότερες, οι άνθρωποι δέχονταν 13 φορές περισσότερο φυσικό φως όταν ήταν στη φύση.

Τελικά μπορείς να συγχρονίσεις πολύ εύκολα το βιολογικό σου ρολόι, μετά από μια σύντομη παραμονή στη φύση. Και αυτό επειδή τα επίπεδα της μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου, αλλάζουν μέσα στο 24ωρο ανάλογα με το φως.

Η παραμονή στην ύπαιθρο τον Χειμώνα προκάλεσαν αύξηση της ορμόνης 2μισι ώρες νωρίτερα απ’ ό,τι στην πόλη. Έτσι, οι άνθρωποι κοιμόντουσαν 2-3 ώρες περισσότερο.

Το καλοκαίρι η επίδραση του camping είναι μικρότερη διότι έτσι κι αλλιώς οι άνθρωποι το καλοκαίρι περνούν περισσότερες ώρες εκτός σπιτιού, όπου και να βρίσκονται.

The post Το μυστικό για τη καταπολέμηση της αϋπνίας βρίσκεται στο… camping! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα