Οι ΗΠΑ επιρρίπτουν ευθύνες στη Ρωσία για την έξαρση βίας στην Ουκρανία

10:10 3/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Μέχρι η Μόσχα να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία δεν θα αρθούν οι κυρώσεις σε βάρος της, προειδοποίησε η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χέιλι, κατηγορώντας τη Ρωσία για την αύξηση βίας στην ανατολική Ουκρανία.

«Το θεωρώ δυστυχές ότι στην πρώτη μου εμφάνιση

εδώ θα πρέπει να καταδικάσω τις επιθετικές πράξεις της Ρωσίας«, είπε η Χέιλι, στην πρώτη της δημόσια ομιλία από την ανάληψη καθηκόντων της τον Ιανουάριο. «Δεν θα έπρεπε να συμβεί, ή να είναι έτσι. Όντως θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με τη Ρωσία. Όμως, η τραγική κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία απαιτεί ξεκάθαρη και έντονη καταδίκη των ρωσικών πράξεων» τόνισε η Χέιλι.

«Η ανατολική Ουκρανία δεν αποτελεί ασφαλώς το μόνο τμήμα της χώρας που υποφέρει λόγω των επιθετικών πράξεων της Ρωσίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να καταδικάζουν τη ρωσική κατοχή της Κριμαίας και να καλούν για τον άμεσο τερματισμό της«, είπε η Χέιλι που επεσήμανε πως «η Κριμαία είναι τμήμα της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις μας που αφορούν την Κριμαία θα παραμείνουν εν ισχύ μέχρι η Ρωσία να επιστρέψει τον έλεγχο της χερσονήσου στην Ουκρανία«.

Keywords
Τυχαία Θέματα