Το μυστικό για να βγουν τέλεια τα ψητά λαχανικά σου!

13:31 24/9/2019 - Πηγή: iPop

Τα ψητά λαχανικά σε βγάζουν πολύ συχνά απ’ τη δύσκολη θέση. Δεν έχεις προλάβει να μαγειρέψεις και θέλεις κάτι να συνοδεύσεις το κρεατικό ή φεύγεις διακοπές κι έχουν ξεμείνει πολλά λαχανικά στο ψυγείο που δεν έχεις τι να τα κάνεις!

Φυσικά, τα ψητά λαχανικά αποτελούν πολύ αγαπημένη επιλογή φαγητού έτσι κι αλλιώς κι εμείς εδώ στο iPop.gr τα χρησιμοποιούμε πολυ συχνά στη διατροφή μας, ώστε να εντάξουμε τα λαχανικά μ’ έναν έξυπνο και γευστικό τρόπο.

Όπως κάθε συνταγή, όμως, έτσι κι αυτή έχει τα μυστικά της! Δες παρακάτω πώς σου προτείνουμε

να ψήσεις τα λαχανικά σου ώστε να βγουν νόστιμα, αλλά και να ψηθούν σωστά χωρίς να καούν!

Τι θα χρειαστείς για τα ψητά λαχανικά;2 μελιτζάνες3 πιπεριές2 κολοκυθάκια5-6 μανιτάριαΛίγο θυμάριΕλαιόλαδοΑλατοπίπεροΠώς θα τα φτιάξεις;Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα λαχανικά μας.Βάζουμε τα λαχανικά σ’ ένα βαθύ ταψί, στο οποίο έχουμε απλώσει αλουμινόχαρτο.Να θυμάσαι να βάζεις τα λαχανικά που μοιάζουν μαζί και φυσικά να τα έχεις κόψει σε ίδιο μέγεθος ώστε να ψηθούν περίπου στον ίδιο χρόνο όλα. Επίσης, ν’ αφήσεις κάποια φυσιολογική απόσταση μεταξύ τους.Αλείφουμε τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και θυμάρι.Ψήνουμε τα λαχανικά για περίπου 20-30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Κάποια λαχανικά ίσως χρειαστούν περισσότερο χρόνο.Η θερμοκρασία παίζει ρόλο: Στους 200 βαθμούς τα λαχανικά θα είναι μαλακά μέσα και ξεροψημένα απ’ έξω, όπως ακριβώς τα θέλεις!Tips!

Φυσικά, η επιλογή των λαχανικών και οι ποσότητες διαφέρουν ανάλογα με το τι έχεις αυτή τη στιγμή στο ψυγείο σου και ποια λαχανικά σου αρέσουν περισσότερο!

Σέρβιρε τα ψητά λαχανικά με μια σάλτσα με βαλσάμικο που θα φτιάξεις, ανακατεύοντας λίγο ελαιόλαδο με κρέμα βαλσάμικου και λίγο αλάτι!

Δες εδώ πώς να ψήσεις τα καρότα σου ώστε να βγουν πεντανόστιμα!

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Κοτόπουλο με ψητά λαχανικά και νόστιμη σάλτσα!

Photo: Pixabay

Το άρθρο Το μυστικό για να βγουν τέλεια τα ψητά λαχανικά σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα