Η μητέρα και ο μικρότερος αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο πολιτογραφήθηκαν Έλληνες πολίτες

18:31 16/9/2021 - Πηγή: iPop

Η Βερόνικα και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο πολιτογραφήθηκαν Έλληνες πολίτες στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού. Η μητέρα και ο μικρότερος αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια ενώ στην ορκωμοσία παρευρέθηκε και ο ίδιος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για δεύτερη φορά πατέρας! Ποζάρει με τους γιους του στην πιο γλυκιά φωτογραφία

Η Βερόνικα και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο πολιτογραφήθηκαν Έλληνες πολίτες

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/09 στις 17:00 το απόγευμα με τον πρωθυπουργό

Κυριάκο Μητσοτάκη να παρευρίσκεται στην διαδικασία. Στις 9/09 είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο επίσημος ΦΕΚ σχετικά με την πολιτογράφηση των μελών της οικογενείας του διάσημου MVP που τιμά τη χώρα με τις επιδώσεις του. Ο Γιάννης, ο Θανάσης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο έχουν ήδη πολιτιγραφηθεί Έλληνες κατά τα προηγούμενα χρόνια και έχουν αποκτήσει τα διαβατήριά τους.

Μέγαρο ΜαξίμουΜέγαρο Μαξίμου

Το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψαν από κοινού η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης αναφέρει σχετικά με την οικογένεια Αντετοκούνμπο:

“Έχουν συμβάλει στην προβολή της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο μέσω των αθλητικών επιδόσεων πολύ υψηλού επιπέδου των παιδιών της οικογένειας, Γιάννη, Θανάση και Κώστα, και έχουν οργανώσει δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει αυτήν τη σπουδαία οικογένεια μεταναστών, η οποία αποτελεί θετικό πρότυπο σεμνότητας, ήθους και σκληρής δουλειάς”.

Ο επίσημος ΦΕΚ αναφέρει: “Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Έλληνες πολίτες τους αλλοδαπούς ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΝΚΕΜ του ΙΩΣΗΦ, γεννηθείσα στις 7-4-1965 στη Νιγηρία (ΟΥΜΠΟΥΛΟΥ ΟΥΚΟΥ) και ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΕΜΕΚΑ του ΤΣΑΡΛΣ, γεννηθέντα στις 27-8-2001 στην Ελλάδα (Αθήνα)”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η μητέρα και ο μικρότερος αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο πολιτογραφήθηκαν Έλληνες πολίτες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα