Διατροφή και κορτιζόνη: Όσα πρέπει να προσέχεις

11:00 2/9/2020 - Πηγή: iPop

Διατροφή και κορτιζόνη: Μάθε όσα πρέπει να προσέχεις εάν προσλαμβάνεις αυτή την ουσία για τον οποιοδήποτε λόγο.

Η κορτιζόνη είναι μια φαρμακευτική ουσία που χρησιμοποιείται για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν μια σειρά πολλών ασθενειών, όπως είναι οι αλλεργίες (απλές και σύνθετες), μερικά αυτοάνοσα νοσήματα, κάποιες φλεγμονώδεις νόσοι κ.α.

Βέβαια, αυτή η λήψη της ουσίας, που ακούει στο όνομα κορτιζόνη, δεν αντιμετωπίζεται πολλές φορές απλά από τον οργανισμό. Σε κάνει να πρήζεσαι, να αυξάνεται η όρεξή σου, ή ακόμα και αυξάνεται ο κίνδυνος να πάθεις οστεοπενία.

Για

όλους αυτούς τους λόγους εμείς συλλέξαμε για εσένα όλες τις αλλαγές που πρέπει να κάνεις στην διατροφή σου αν παίρνεις κορτιζόνη και σου τις παρουσιάζουμε για να τις ακολουθήσεις.

Διατροφή και κορτιζόνη: Όσα πρέπει να προσέχεις

Περιόρισε την πρόσληψη νατρίου

Αν θες να μην πρήζεσαι ενώ κάνεις χρήση κορτιζόνης πρέπει να σταματήσεις να βάζεις έξτρα αλάτι στο φαγητό σου αλλά και γενικά να μην τρως πολλά αλμυρά φαγητά, όπως είναι τα αλμυρά σνακ (πατατάκια), οι ξηροί αλατισμένοι καρποί, τα παστά, οι ελιές και πολλά άλλα! Και φυσικά, όταν μαγειρεύεις προτίμησε να δίνεις ένταση στη γεύση με μπαχαρικά και όχι με το αλάτι.

Ήρθε η ώρα να πίνεις τον καφέ σου σκέτο

Δεν φταίει μόνο το αλάτι που έχει το φαγητό σου. Κακό στην περίπτωση σου κάνει και η ζάχαρη. Σταμάτα, λοιπόν, να βάζεις ζάχαρη στον καφέ σου να τρως γλυκά, αλλά και να καταναλώνεις μέλι και έτοιμους κυρίως χυμούς φρούτων.

Pexels

Φάε κρέας

Για να μπορέσεις να θωρακίσεις τον οργανισμό σου όταν καταναλώνεις κορτιζόνη πρέπει να τρως κόκκινο κρέας, πουλερικά και κατά προτίμηση να είναι άπαχο.

Πρέπει να προσλαμβάνεις ασβέστιο

Στην συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σου είναι πολύ βασικό να καταναλώνεις τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο. Οπότε βάλε στην ζωή σου τα γαλακτοκομικά προϊόντα και φυσικά συγκεκριμένα πράσινα λαχανικά.

Pixabay

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Κουρκουμάς: Το μπαχαρικό με τις θεραπευτικές ιδιότητες!

Photo: Pexels

Το άρθρο Διατροφή και κορτιζόνη: Όσα πρέπει να προσέχεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα