Το ήξερες ότι η κακή διατροφή στην εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τα εγγόνια σου;

18:32 19/7/2014 - Πηγή: iPop

Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για την ευθύνη της εγκύου απέναντι στο μελλοντικό παιδί της, αλλά και να συσχετίζουμε τα προβλήματα υγείας που εκδηλώνονται στη μετέπειτα ζωή μας με την ακριβώς προηγούμενη γενιά. Κι όμως, όπως φαίνεται πρέπει να ανατρέξουμε στις διατροφικές συνήθειες της γιαγιάς μας!

Η κακή διατροφή στην εγκυμοσύνη δεν επηρεάζει μόνο το παιδί μιας γυναίκας – αλλά μπορεί να βλάψει και τα εγγόνια της! Η έρευνα δείχνει ότι οι έγκυες γυναίκες που καταναλώνουν λιγότερες τροφές από ό,τι πρέπει προκαλούν

αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη και παχυσαρκίας στους απογόνους τους.

Αντί να αφομοιώσει τα τρόφιμα, το σώμα μπορεί να τα αποθηκεύει ως λίπος και το παιδί να εκτεθεί σε κίνδυνο ανάπτυξης μεταβολικών νοσημάτων, όπως ο διαβήτης τύπου 2.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Science, αποδεικνύει ότι ο υποσιτισμός και η κακή διατροφή της μέλλουσας μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσει λεπτές μεταβολές στα γονίδια του αγέννητου μωρού. Αυτές οι «επιγενετικές» αλλαγές μπορούν στη συνέχεια να περάσουν στην επόμενη γενιά, αυξάνοντας την πιθανότητα και τα εγγόνια του εν λόγω προσώπου να έχουν προβλήματα υγείας. Η έρευνα, που διεξήχθη σε ποντίκια, υποδεικνύει ότι ο υποσιτισμός μπορεί να επηρεάσει μέχρι και τρεις γενιές – από τη μητέρα, στο παιδί και, τέλος, το εγγόνι.

The post Το ήξερες ότι η κακή διατροφή στην εγκυμοσύνη μπορεί να επηρεάσει ακόμα και τα εγγόνια σου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα