Το Ισλαμικό Κράτος αποδυναμώνεται σε Συρία και Ιράκ

16:30 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Μειωμένες αρκετά είναι οι περιοχές που ελέγχει, σε σχέση με το παρελθόν, το Ισλαμικό Κράτος, τονίζει η υπό τις ΗΠΑ διεθνής συμμαχία που τάσσεται κατά των τζιχαντιστών.

Αξίζει να τονιστεί πως o ISIS έχει μειώσει, μέσα στο έτος που πέρασε, κατά 40% το έδαφος που κατείχε στο Ιράκ και κατά 20% τον έλεγχο του σε περιοχές της Συρίας.

Όπως εξηγεί η διεθνής συμμαχία μέσα στο 2014 οι τζιχαντιστές είχαν καταφέρει να ελέγχουν περίπου το 1/3 ολόκληρου

του Ιράκ, ενώ σημειώνεται πως είχαν μπορέσει επίσης, να καταλάβουν και την Μουσούλη η οποία είναι η πιο μεγάλη πόλη του.

Ποιος ευθύνεται για την αποδυνάμωση του ISIS;

Οι συνεχείς αντεπιθέσεις που κάνουν οι ιρακινές δυνάμεις.

Σημείωση!

Στην Συρία οι επιθέσεις των τζιχαντιστών έχουν στόχο τον πρόεδρο της, Άσαντ αλλά και τις διάφορες οργανώσεις που υπάρχουν και κατευθύνονται από αντάρτες.

Σήμερα, Τρίτη, μετά από σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο ανατολικό Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν κατάφεραν να καταλάβουν βάσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Αξίζει να τονιστεί πως δεκάδες άτομα και από τις δύο πλευρές έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Αφγανιστάν οι μάχες στις απομακρυσμένες περιοχές Batikot και Chaparhar ξεκίνησαν όταν αντάρτες Ταλιμπάν ξεκίνησαν τις επιθέσεις.

Οι Ταλιμπάν μπόρεσαν να καταλάβουν και τις δύο περιοχές και προσπαθούν να «χτυπήσουν» και την περιοχή Nazyan που θεωρείται προπύργιο του ISIS.

Την ίδια στιγμή έρευνες διεξάγονται για την ταυτότητα του μασκοφόρου τζιχαντιστή, ο οποίος εμφανίζεται ως «διάδοχος» του εκτελεστή του ISIS, Τζιχάντι Τζον, στο πρόσφατο video εκτελέσεων πέντε Βρετανών «κατασκόπων» που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα της η τρομοκρατική οργάνωση.

Διάβασε εδώ όλα όσα δεν γνωρίζεις για το Ισλαμικό κράτος και την δράση του.

The post Το Ισλαμικό Κράτος αποδυναμώνεται σε Συρία και Ιράκ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα