Ταλιμπάν κατέλαβαν βάσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν

15:36 5/1/2016 - Πηγή: iPop

Μετά από σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο ανατολικό Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν κατάφεραν να καταλάβουν βάσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Αξίζει να τονιστεί πως δεκάδες άτομα και από τις δύο πλευρές έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Αφγανιστάν οι μάχες στις απομακρυσμένες περιοχές Batikot και Chaparhar σημειώθηκαν όταν αντάρτες Ταλιμπάν ξεκίνησαν τις επιθέσεις.

Οι Ταλιμπάν μπόρεσαν να καταλάβουν

και τις δύο περιοχές και προσπαθούν να «χτυπήσουν» και την περιοχή Nazyan που θεωρείται προπύργιο του ISIS.

To γραφείο του επαρχιακού κυβερνήτη τόνισε ότι τουλάχιστον 15 μαχητές έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Δευτέρας.

Τι είπε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabihullah Mujahid;

Εξήγησε πως απώλειες υπήρχαν και από τις δύο πλευρές αλλά δεν έδωσε περισσότερες διευκρινήσεις.

Οι Αφγανικές αρχές επιμένουν ότι οι περισσότεροι από τους μαχητές είναι Πακιστανοί με καταγωγή από περιοχές όπως Orakzai, Khyber και Bajaur.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ISIS πρόσφατα ξεκίνησε προπαγάνδα ιδρύοντας ραδιοφωνικό σταθμό με στόχο να ενθαρρύνει αφγανική νεολαία να συμμετάσχει στην ομάδα.

Οι εκπομπές του τζιχαντιστικού ραδιοφωνικού σταθμού, περιλαμβάνουν κυρίως συνεντεύξεις και αντικυβερνητικά μηνύματα, καθώς και τραγούδια που εξυμνούν τα «κατορθώματα» του ISIS, τα οποία στοχεύουν στην περαιτέρω διάδοση της προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους στα εδάφη του Αφγανιστάν.

Η μιας ώρας διάρκειας εκπομπή The Voice of Caliphate – H Φωνή του Χαλιφάτου, που ξεκίνησε στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ, ενθαρρύνει τους νέους να βρουν τη δική τους θέση, μέσα στο ισλαμιστικό κίνημα, ενώ το ISIS, με αυτόν τον τρόπο ανταγωνίζεται ξεκάθαρα τα στρατεύματα των Ταλιμπάν, επιδιώκοντας να προσελκύσει μαχητές στις τάξεις του.

AFGHANISTAN: Taliban claims to have cleared ISIS from 2 districts following fierce clashes. – @W7VOA https://t.co/fFw0DVthE3

— Conflict News (@Conflicts) January 5, 2016

photos:voanews.com

The post Ταλιμπάν κατέλαβαν βάσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα