Τι πρέπει να κάνεις εάν ο σκύλος σου φάει σοκολατένια πασχαλινά αυγά;

13:18 2/5/2021 - Πηγή: iPop

Τι να κάνεις αν ο σκύλος το Πάσχα φάει από τα δικά σου αυγά σοκολάτας; Μπορεί τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά να φέρνουν την ευτυχία σε σένα, αλλά αυτό δεν ισχύει και για τον σκύλο σου, ο οποίος δεν πρέπει να φάει σοκολάτα, όπως και γενικά γλυκά, όπως έχουμε ξαναπεί.

Έχει παρατηρηθεί ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο ο σκύλος

το Πάσχα να φάει σοκολάτα, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, αφού αφήνουν τα γλυκά του εκτεθειμένα. Ο σκύλος σου δεν κάνει να φάει σοκολάτα λόγω της καφεΐνης και της θεοβρωμίνης, δύο ουσίες οι οποίες περιέχονται στο κακάο και είναι βλαβερές για τον τετράποδο φίλο σου.

Ο μεταβολισμός του σκύλου σου δεν είναι σε θέση να διασπά τις εν λόγω ουσίες με γρήγορο ρυθμό. Συγκεκριμένα, η θεοβρωμίνη χρειάζεται 20 ολόκληρες ώρες για να διασπαστεί, έτσι μεταφέρεται στο αίμα του σκύλου και μπορεί να το δηλητηριάσει.

Τόσο η θεοβρωμίνη όσο και η καφεΐνη έχουν αρνητικές επιδράσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα του σκύλου και προκαλούν ανωμαλίες στη λειτουργία του. Συνέπεια; Η δυσλειτουργία της καρδιάς, των νεύρων, όπως επίσης και ανεπανόρθωτες βλάβες στα οπτικά του νεύρα.

Όλα όσα δεν πρέπει να ταΐσεις τον σκύλο σου

Τι να κάνεις εάν υποψιαστείς ότι ο σκύλος σου έχει φάει σοκολάτα;

Εάν ο σκύλος σου κατανάλωσε μια πολύ μικρή ποσότητα σοκολάτας, τότε λογικά θα εμφανίσει κάποια ήπια συμπτώματα, όπως εμετό, διάρροια, αυξημένη ούρηση και ανησυχία.

Unsplash/Amy Humphries

Ωστόσο, μια μεγαλύτερη κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να δημιουργήσει συμπτώματα όπως επιληπτικές κρίσεις, αρρυθμίες και πολύ έντονη ανησυχία, ενώ ενδεχομένως να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο.

Εάν καταλάβεις πως ο σκύλος σου έφαγε σοκολάτα, τότε ο χρόνος είναι πολύτιμος. Υπάρχει ένα περιθώριο τριών ωρών. Μετά από τρεις ώρες, τα τρόφιμα κινούνται από το στομάχι στο έντερο κι όταν η σοκολάτα φθάσει στο έντερο, δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Η θεραπεία γίνεται πιο δύσκολη, καθώς ο εμετός δεν είναι πλέον η λύση. Τότε, μόνο ο κτηνίατρος θα μπορέσει να σώσει τον σκύλο σου.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος είναι που μετράει, γι’ αυτό εάν ο σκύλος σου φάει σοκολάτα, τότε κάλεσε αμέσως τον κτηνίατρο.

Τα 10 καλύτερα φρούτα και λαχανικά που μπορεί να φάει ο σκύλος σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι πρέπει να κάνεις εάν ο σκύλος σου φάει σοκολατένια πασχαλινά αυγά; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα