Το είδος δίαιτας που ενισχύει τη μακροζωία

15:08 27/12/2019 - Πηγή: iPop

H διαλειμματική νηστεία όχι απλώς σε βοηθάει να αντιμετωπίσεις διάφορες παθήσεις, αλλά ενισχύει και τη μακροζωία. Δες τα συμπεράσματα της έρευνας που λέει πως η πολύωρη αποχή απ’ το φαγητό, μπορεί να έχει πολύ ωφέλιμες συνέπειες στον οργανισμό μας.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The New England Journal of Medicine, η πολύωρη -μέχρι και 18 ώρες- αποχή απ’ το φαγητό, δηλαδή η διαλειμματική νηστεία, μπορεί να είναι το μυστικό για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, ακόμα κι αν στην αρχή είναι αρκετά δύσκολο να εκπαιδευτεί ο οργανισμός μας στο να συνηθίσει την πείνα.

Τι είναι η δίαιτα fasting;

Πρόκειται για την περιοδική νηστεία, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορες μορφές. Η μια μορφή της είναι η κατανάλωση γευμάτων 5 μέρες την εβδομάδα και στη συνέχεια η μείωση των θερμίδων στις 500 ανά ημέρα, τις υπόλοιπες 2 ημέρες. Μια άλλη μορφή της, και η πιο συχνή, είναι ο περιορισμός κατανάλωσης τηε τροφής για ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, 4, 6 ή 8 ωρών.

Unsplash/ Siora PhotographyΗ διαλειμματική νηστεία και τα οφέλη της

Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα, η δίαιτα fasting μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να βοηθήσει στην απώλεια βάρους αλλά και να βελτιώσει τη μακροζωία.

Η συγκεκριμένη μελέτη μπορεί να λειτουργήσει ως οδικός χάρτης για πολλούς γιατρούς, ώστε να «συνταγογραφήσουν» τη νηστεία ως μέθοδο πρόληψης ή θεραπείας για την παχυσαρκία, τον καρκίνο, τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις.

Ο συγγραφέας της μελέτης, Μαρκ Μάθσον, καθηγητής νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, αναλύει συγκεκριμένα δύο μεθόδους:

Καθημερινή περιορισμένη διατροφή (να τρώμε σε ένα διάστημα 6-8 ωρών την ημέρα και να νηστεύουμε για τις άλλες 16 -18 ώρες)Διαλειμματική νηστεία: Δύο ημέρες την εβδομάδα, συνήθως κρατώντας μια ημέρα νηστείας στις 500 θερμίδες).

Πάντως, σημειώνεται πως επειδή η μελέτη είναι πολύ νέα, η έκθεση συμβουλεύει τους γιατρούς να παρακολουθούν τους ασθενείς τους κατά τη διάρκεια διαλειμματικής νηστείας και να αυξάνουν σταδιακά τη διάρκεια και τη συχνότητα νηστείας προκειμένου να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση και να μην αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας οι ασθενείς.

Δες ακόμα:

Οι κανόνες της δίαιτας fasting εάν θέλεις να χάσεις κιλά

Photo: Pexels

Το άρθρο Το είδος δίαιτας που ενισχύει τη μακροζωία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα