Το έχεις στη συσκευή σου, αλλά πιθανώς να μη το ξέρεις – Τι είναι η καθοδηγούμενη πρόσβαση στο iPhone;

12:55 23/5/2022 - Πηγή: iPop

Θέλεις να κλειδώσεις το iPhone ή το iPad σου σε μία μόνο εφαρμογή; Αυτό το trick είναι χρήσιμο πριν επιτρέψεις σε ένα παιδί, φίλο ή μέλος της οικογένειας σου να χρησιμοποιήσει τη συσκευή σου. Χάρη στη λειτουργία Guided Access στο iOS και το iPadOS, το κλείδωμα μιας μεμονωμένης εφαρμογής είναι μια αρκετά απλή και εύκολη διαδικασία. Ακολούθησε τα βήματα και μάθε πώς να το κάνεις!

Η καθοδηγούμενη πρόσβαση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για

να κλειδώσει την οθόνη του iPhone και του iPad σου σε οποιαδήποτε από τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στη συσκευή, είτε πρόκειται για εγγενή εφαρμογή είτε από το App Store. Ουσιαστικά, η καθοδηγούμενη πρόσβαση εμποδίζει τους χρήστες να μεταβούν σε διαφορετική εφαρμογή ή να χρησιμοποιήσουν τις ρυθμίσεις της συσκευής σου. Ας δούμε πώς μπορείς να θέσεις τη συγκεκριμένη δυνατότητα σε λειτουργία.

Mεταφορά από iPhone σε Android: Επιτέλους μπορεί να γίνει εύκολα και χωρίς να χάσεις τα δεδομένα σου

Καθοδηγούμενη πρόσβαση στο iPhone: Πώς θα την ενεργοποιήσεις;

Για να ενεργοποιήσεις την καθοδηγούμενη πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη εφαρμογή, θα πρέπει να θέσεις σε λειτουργία αυτήν τη δυνατότητα πρώτα στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας. Απλώς ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε την καθοδηγούμενη πρόσβαση στο iPhone για να κλειδώσεις την εφαρμογή που επιθυμείς.

*Τα παρακάτω βήματα βασίζονται στις επίσημες οδηγίες της Apple.

Ρύθμιση της Καθοδηγούμενης πρόσβασης:

Πήγαινε στις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα και ενεργοποίησε την Καθοδηγούμενη πρόσβαση.Πάτησε «Ρυθμίσεις κωδικού» και κατόπιν «Καθορισμός κωδικού».Επίλεξε να εισάγεις έναν κωδικό και κατόπιν βάλε τον ξανά. Από αυτό το σημείο μπορείς επίσης να ενεργοποιήσεις το Face ID ή το Touch ID, για να τερματίσεις μια συνεδρία Καθοδηγούμενης πρόσβασης.

Off-Facebook Activity: Η λειτουργία του Facebook που βάζει τέλος στις ενοχλητικές διαφημίσεις – Πώς θα την απενεργοποιήσεις;

Έναρξη συνεδρίας Καθοδηγούμενης πρόσβασης:

Άνοιξε την εφαρμογή που θέλεις. Σε iPhone X ή νεότερο μοντέλο, κάνε τριπλό κλικ στο πλευρικό κουμπί. Σε iPhone 8 ή παλαιότερο μοντέλο, κάνε τριπλό κλικ στο κουμπί Αφετηρίας.Αν θέλεις ορισμένα μέρη της οθόνης σου να σταματήσουν να αποκρίνονται στο άγγιγμα, κύκλωσε αυτές τις περιοχές χρησιμοποιώντας ένα δάκτυλο. Μπορείς να μετακινήσεις ή να αλλάξεις το μέγεθος του κύκλου ή να πατήσεις το X για να τον αφαιρέσεις.Πάτησε «Καθοδηγούμενη πρόσβαση» και στη συνέχεια «Έναρξη».

Εναλλακτικά, για να ξεκινήσεις μια συνεδρία Καθοδηγούμενης πρόσβασης με το Siri*, άνοιξε την εφαρμογή που θέλεις και κατόπιν πες στο Siri «Turn on Guided Access» (Ενεργοποίηση Καθοδηγούμενης πρόσβασης). 

*Οι δυνατότητες του Siri ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα ή την περιοχή.

Έλεγχος των λειτουργιών που θα είναι διαθέσιμες:

Για να απενεργοποιήσεις λειτουργίες ή να ορίσεις ένα χρονικό όριο, κάνε τριπλό κλικ στο πλευρικό κουμπί ή στο κουμπί Αφετηρίας και κατόπιν πάτησε «Επιλογές». Αν δεν βλέπεις τις «Επιλογές», κάνε τριπλό κλικ στο πλευρικό κουμπί ή στο κουμπί Αφετηρίας ξανά και βάλε τον κωδικό σου.Ενεργοποίησε τις επιλογές που θέλεις και κατόπιν πάτησε «Τέλος».

Τα AirPods σου σταματούν ξαφνικά να παίζουν μουσική χωρίς προφανή αιτία; Αυτοί μπορεί να είναι οι λόγοι

Λήξη συνεδρίας Καθοδηγούμενης πρόσβασης:

Κάνε τριπλό κλικ στο πλευρικό κουμπί ή στο κουμπί Αφετηρίας, βάλε τον κωδικό Καθοδηγούμενης πρόσβασης και κατόπιν πάτησε «Τέλος». Ή αν έχεις ενεργοποιήσει το Touch ID ή το Face ID για Καθοδηγούμενη πρόσβαση, κάνε διπλό κλικ στο πλευρικό κουμπί ή στο κουμπί Αφετηρίας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το έχεις στη συσκευή σου, αλλά πιθανώς να μη το ξέρεις – Τι είναι η καθοδηγούμενη πρόσβαση στο iPhone; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα