Το διαζύγιο… η πιο εύκολη και γρήγορη διαδικασία

08:56 9/7/2019 - Πηγή: iPop

Το συναινετικό διαζύγιο αποτελεί τον πιο απλό και γρήγορο τρόπο για τη λύση του γάμου. Φυσικά αρκεί να το θέλουν και οι δύο και μέσα σε δέκα μέρες μπορεί να λυθεί ο γάμος!

Ναι, το συναινετικό διαζύγιο είναι πλέον η πιο εύκολη διαδικασία. Δίνει τη δυνατότητα στους συζύγους να λύσουν με μία μόνο διαδικασία όλα τα θέματα που ανακύπτουν από το γάμο τους και τη διακοπή της έγγαμης συμβίωσης, εκτός απ’ το φυσικά να δώσουν ένα τέλος στον γάμο τους.

Φυσικά για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου είναι απαραίτητη η συμφωνία των συζύγων

για τη λύση του γάμου τους, ο οποίος θα πρέπει να έχει διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες.

Διαδικασία… εξπρές

Μετά την τροποποίηση της διάταξης του άρθρου 1441 του Αστικού Κώδικα, η διαδικασία έκδοσης του συναινετικού διαζυγίου έχει γίνει ακόμη ταχύτερη (εντός ημερών) καθώς πραγματοποιείται πλέον ενώπιον οποιουδήποτε συμβολαιογράφου, με την παράσταση δύο πληρεξουσίων δικηγόρων για την εκπροσώπηση κάθε ενός από τους συζύγους.

Προϋπόθεση για την έκδοση συναινετικού διαζυγίου αποτελεί η σύνταξη και υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού για τη λύση του γάμου καθώς και ιδιωτικού συμφωνητικού, με τουλάχιστον διετή διάρκεια, που ρυθμίζει τα θέματα που αφορούν στην επιμέλεια και επικοινωνία με τα ανήλικα τέκνα (εάν υπάρχουν). Με το ίδιο συμφωνητικό μπορούν να ρυθμιστούν και τα θέματα που αφορούν στη διατροφή των ανηλίκων τέκνων. Η πράξη αυτή (το συμφωνητικό) αποτελεί εκτελεστό τίτλο.

Η υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού πραγματοποιείται είτε από τους συζύγους ενώπιον της Γραμματείας του Ειρηνοδικείου της έδρας του συμβολαιογράφου και η οποία δίνει βεβαίωση ως προς το γνήσιο της υπογραφής των συζύγων, είτε από τους πληρεξουσίους δικηγόρους των συζύγων, εφόσον έχει δοθεί πληρεξουσιότητα με ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, εντός μηνός πριν την υπογραφή του συμφωνητικού.

Διαβάστε περισσότερα στο dikastiko.gr…

Photo: unsplash/rawpixel

Το άρθρο Το διαζύγιο… η πιο εύκολη και γρήγορη διαδικασία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα