Άνοιξε η πλατφόρμα για την εκλογική αποζημίωση | Τα ποσά

08:34 9/7/2019 - Πηγή: iPop

Άνοιξε η πλατφόρμα για την εκλογική αποζημίωση στο TAXISnet της ΑΑΔΕ, η διαδικασία πληρωμής της Ειδικής Αποζημίωσης των διοριζομένων Εφόρων, Αντιπροσώπων της Δικαστικής Αρχής. Πώς κάνεις την αίτηση, αναλυτικά τα ποσά. 

Τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα για την εκλογική αποζημίωση για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου όπου μπορείς να μπεις και να ακολουθήσεις τα βήματα για την πίστωση του ποσού.

Συγκεκριμένα, 

η υπηρεσία αποτελείται από τις ακόλουθες εφαρμογές:

Εφαρμογή καταχώρισης των Γραμματέων της εφορευτικής Επιτροπής και των Διερμηνέων της Τουρκικής Γλώσσας από Τακτικούς Αντιπροσώπους της Δικαστικής Αρχής. (Εφαρμογή 1).

Όλοι οι Τακτικοί Δικαστικοί Αντιπρόσωποι (εντός και εκτός έδρας) θα πρέπει να εισέλθουν στην εφαρμογή, προκειμένου να δηλώσουν και να οριστικοποιήσουν τα στοιχεία των Γραμματέων της Εφορευτικής Επιτροπής και των Διερμηνέων της Τουρκικής Γλώσσας, του τμήματος τους. (ΑΦΜ, ΕΠΩΝΥΜΟ σύμφωνα με τα στοιχεία φορολογίας τους). Εφαρμογή Ηλεκτρονικής αίτησης πληρωμής της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης και καταχώρισης του ΙΒΑΝ. (Εφαρμογή 2)

Όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει να εισέλθουν στην εφαρμογή για να δηλώσουν τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού τους.

Οι δικαιούχοι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι (δηλ. εντός Νομού) θα πρέπει να οριστικοποιήσουν πρώτα τα απαιτούμενα στοιχεία στην Εφαρμογή 1, όταν θα γίνει διαθέσιμη η αντίστοιχη περιφέρεια.

Για τους Γραμματείς Εφορευτικής επιτροπής και τους Διερμηνείς Τουρκικής Γλώσσας είναι προαπαιτούμενο η συμπλήρωση των στοιχείων τους από τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους στην Εφαρμογή 1.

Οι χρήστες των παρακάτω εφαρμογών θα πρέπει να έχουν κωδικούς TaxisNet και ΙΒΑΝ λογαριασμούς τραπέζης που να είναι ενεργοί, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες για την πληρωμή τους.

Αναλυτικά τα ποσά

Ποιο είναι το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης;

Στις 8 Μαΐου 2019 δημοσιεύτηκε η κοινή υπουργική απόφαση (αρ. πρωτ. 35305) για τον καθορισμό του ύψους της ειδικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων για τη διπλή εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου.

Το ύψος της αποζημίωσης διαμορφώνεται ως εξής:

Για τους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και τους αναπληρωτές αυτών, η αποζημίωση ανέρχεται σε € 140 ανά ημέρα απασχόλησης.Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους σε € 105 / ημέραΓια τους διερμηνείς και τους γραμματείς σε € 100 / ημέρα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, προβλέπεται επίσης η καταβολή αποζημίωσης για οδοιπορικά έξοδα. Για τη μετακίνηση με επιβατικό ΙΧ τα οδοιπορικά υπολογίζονται με € 0,15 / χλμ, ενώ παρέχονται ειδικές εκπτώσεις για τη χρήση άλλων μέσων μεταφοράς.

Τέλος, να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη παρ. 3 του αρ. 108 του Π.Δ. 26/2012, οι δικαιούχοι των εκλογικών αποζημιώσεων απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής οποιουδήποτε φόρου, εισφοράς ή κράτησης υπέρ τρίτων κ.λπ., για τα ποσά που τους καταβάλλονται για τις αποζημιώσεις αυτές. Ως εκ τούτου το συγκεκριμένο εισόδημα θα περιληφθεί στους κωδικούς 657-658 (ή 617-618 αν δεν υπάρξει ηλεκτρονική πληροφόρηση). Τα ποσά των παραπάνω κωδικών απαλλάσσονται τόσο του φόρου, όσο και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Το ποσό είναι ακατάσχετο, δεν υπόκειται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με οφειλές των δικαιούχων προς το Ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.

Το άρθρο Άνοιξε η πλατφόρμα για την εκλογική αποζημίωση | Τα ποσά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα