Το Άμστερνταμ αποχαιρετά την Red Lights District, την ίδια στιγμή που ο θεσμός των διάσημων παραθύρων του σεξ καταρρέει

18:31 14/11/2022 - Πηγή: iPop

Τα γνωστά «Κόκκινα Φανάρια» του Άμστερνταμ αποτελούν εδώ και δεκαετίες μια από τις πιο διάσημες περιοχές σε ολόκληρη την Ολλανδία. Όχι για πολύ ακόμα, όμως, καθώς τα εμβληματικά με νέον κόκκινα φώτα ενδέχεται να σβήσουν οριστικά. Το Red lights district πρόκειται να αντικατασταθεί με ένα πολυώροφο «ερωτικό κέντρο».

Οι αρχές της Ολλανδικής πόλης συμφώνησαν πέρυσι στα σχέδια για να μεταφέρουν την συγκεκριμένη περιοχή, σε μια προσπάθεια να επιλύσουν τόσο τα αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας όσο και τον υπερπληθυσμό που παρατηρείται εξαιτίας των χιλιάδων τουριστών.

Η απόφαση της κυβέρνησης ήρθε μετά τις ανησυχίες που εξέφρασαν οι εργαζόμενες πως αντιμετωπίζονται ως τουριστικά αξιοθέατα.

Τα Κόκκινα Φανάρια του Άμστερνταμ θα αντικατασταθούν από ένα «ερωτικό κέντρο»

Οι φωτογραφίες με τουλίπες στην Ολλανδία που μας έχουν μαγέψει!

Ήδη έχει σχεδιαστεί ένα όμορφο κτίριο με 100 δωμάτια για εργαζόμενους του σεξ, μπαρ, εστιατόρια, χώρους διασκέδασης και ένα κέντρο υγείας, ενώ η πόλη έχει ανακοινώσει οκτώ πιθανές τοποθεσίες.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: H έντονη αντίθεση των κατοίκων στις πιθανές νέες τοποθεσίες του «ερωτικού κέντρου», καθώς και των εργαζομένων του σεξ που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα παράθυρα των οίκων ανοχής τους σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της πόλης.

Η δήμαρχος του Άμστερνταμ, Femke Halsema, συνεχίζει να αναζητά νέες πιθανές τοποθεσίες για το «ερωτικό κέντρο» λόγω της σφοδρής τοπικής αντίθεσης.

Η Halsema αν και αναγνωρίζει τις ανησυχίες είναι αποφασισμένη να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής στην πόλη, να μειώσει την επιρροή του οργανωμένου εγκλήματος και να βελτιώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων του σεξ. Ένα πολυτελές ερωτικό κέντρο εμπνευσμένο από το Moulin Rouge του Baz Luhrmann είναι η λύση της.

«Ελπίζω ότι είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα «ερωτικό κέντρο» που να έχει κάποια τάξη και δεν είναι ένα μέρος όπου συγκεντρώνονται μόνο μικροεγκληματίες και ευάλωτες γυναίκες. Ωστόσο, συνειδητοποιώ ότι υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τη σεξουαλική εργασία με το έγκλημα, την ευάλωτη θέση των γυναικών και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι, στις περισσότερες γειτονιές, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι πολύ ενθουσιώδεις στο να φιλοξενήσουν το ερωτικό αυτό κέντρο» ανέφερε η ίδια.

Η τουριστική attraction του Άμστερνταμ

Παρά τα προφανή προβλήματα που φέρει μαζί της, η περιοχής του σεξ, έχει τονώσει τον τουρισμό στο Άμστερνταμ με περίπου 200.000 «τουρίστες του σεξ» να το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

«Η συνοικία με τα κόκκινα φανάρια είναι ένα από τα παλαιότερα μέρη της πόλης μας, αλλά αυτή τη στιγμή ξεχειλίζει από μπάτσελορ πάρτι και τουρίστες ντυμένους με στολές πέους, παρενοχλώντας τους εργαζόμενους του σεξ», δήλωσε η Ilana Rooderkerk, επικεφαλής του τοπικού κόμματος D66.

«Θέλουμε οι άνδρες και οι γυναίκες που εργάζονται ως εργαζόμενοι του σεξ να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια. Ωστόσο, θέλουμε επίσης να μην αντιμετωπίζονται αυτοί οι άνθρωποι σαν εκθέματα στο τσίρκο. Αυτή η πρακτική ανήκει στο παρελθόν. Το ερωτικό κέντρο πρέπει να βάλει τέλος στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια… χωρίς να προκαλεί ενόχληση κάπου αλλού», συνεχίζει η ίδια.

Η δημοτικότητα που έχει η περιοχή από τους τουρίστες δεν είναι αρκετή για να καλωσορίσουν οι ντόπιοι τη νέα κατασκευή. Ωστόσο, η Δήμαρχος εξακολουθεί να θέλει να βρει μια νέα τοποθεσία για το «ερωτικό κέντρο» πριν από αυτά τα Χριστούγεννα.

Τα 5+1 πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το Άμστερνταμ αποχαιρετά την Red Lights District, την ίδια στιγμή που ο θεσμός των διάσημων παραθύρων του σεξ καταρρέει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα