Το άδειο κέντρο της Αθήνας μέσα από 22 κλικς

18:03 16/3/2020 - Πηγή: iPop

Άδειο το κέντρο της Αθήνας το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με ελάχιστους ανθρώπους να περπατάνε στους δρόμους, τα αυτοκίνητα πολύ περιορισμένα, και φυσικά, κατόπιν των οδηγιών, όλα τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια ήταν κλειστά. Οι φωτογραφίες απ’ το κέντρο της Αθήνας της Κωνσταντίνας Μητατάκη αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατούσε τις δύο προηγούμενες μέρες στην πρωτεύουσα.

Ο κόσμος, όπως είδαμε, ξεχύθηκε στα χιονοδρομικά,

στις παραλίες και στα πάρκα, κάτι που έφερε αυστηρότερα μέτρα απ’ την πλευρά της Κυβέρνησης.

Τουλάχιστον, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας θύμιζε 15αύγουστο, όπως θα έπρεπε να θυμίζει όλη η πόλη δεδομένης της κατάστασης, κι αυτό αποτυπώνεται στις φωτογραφίες παρακάτω.

Τα άλλοτε γεμάτα με κόσμο καφέ είχαν κατεβασμένα ρολά, ελάχιστα fast foodάδικα ήταν ανοιχτά και μαγαζιά για καφέ στο χέρι, η πλατεία Συντάγματος και το Μοναστηράκι είχαν ασυνήθιστα ελάχιστο κόσμο, ενώ οι πολύβουοι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας είχαν μια απερίγραπτη ησυχία.

Φυσικά, ελάχιστος κόσμος υπήρχε και στους κεντρικούς σταθμούς του Μετρό.

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού έχουν αυστηροποιηθεί, και θα γίνουν ακόμα πιο αυστηρά εάν χρειαστεί, και όλοι οι πολίτες οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι και να φροντίζουμε για να παραμείνουμε οι ίδιοι και οι συνάνθρωποί μας ασφαλείς.

Φωτογραφίες απ’ το κέντρο της Αθήνας:

Τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί μέχρι νεοτέρας;

Κλειστά παραμένουν όλα τα εμπορικά κέντρα, τα εμπορικά καταστήματα, όλα τα καφέ μπαρ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός delivery και take away, οι βιβλιοθήκες, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κέντρα αισθητικής. Κλειστά είναι επίσης τα πρακτορεία τυχερών παιγνίων καθώς και τα πάρκα αναψυχής.

Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μασάζ, οίκοι ανοχής και κέντρα τατουάζ έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους.

Κανονικά λειτουργούν φαρμακεία, σούπερ μάρκετ που λειτουργούν με κάρτα εισόδου και με διευρυμένο ωράριο, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία (εφόσον δεν διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα) και ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Δες ακόμα:

Το δυνατό χειροκρότημα απ’ τα μπαλκόνια μας για γιατρούς & νοσηλευτές | Video

Photos: Κωνσταντίνα Μητατάκη

Το άρθρο Το άδειο κέντρο της Αθήνας μέσα από 22 κλικς εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα