Το «YouTuber» είναι αναγνωρισμένη λέξη πλέον!

09:24 30/12/2016 - Πηγή: iPop

Το «YouTuber» είναι αναγνωρισμένη λέξη πλέον, σύμφωνα με το Oxford English Dictionary!

Και ναι! Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει το 2016 το Oxford English Dictionary επικύρωσε το επάγγελμα του YouTuber, συμπεριλαμβάνοντας την συγκεκριμένη λέξη -μαζί με ακόμα περίπου 500, όπως το «Brexit» και το «hackathon»- στο περιεχόμενο

του!

Πιο συγκεκριμένα, η προσθήκη των νέων λέξεων στο Oxford English Dictionary έγινε μέσα στο Δεκέμβριο.

Ποια είναι η εξήγηση του όρου YouTuber σύμφωνα με το Oxford English Dictionary:

Σύμφωνα με το λεξικό, ο όρος YouTuber περιγράφεται ως «Ένας συχνός χρήστης της ιστοσελίδας ανταλλαγής βίντεο, YouTube, ειδικά κάποιος που παράγει βίντεο για το site και εμφανίζεται σε αυτά».

Η λέξη εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2006 και προέρχεται από την «κοινή ονομασία της ιστοσελίδας ανταλλαγής βίντεο», δηλαδή από την πλατφόρμα βίντεο YouTube που ανήκει στη Google.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της νέας αυτής καταχώρησης, βέβαια, είναι τα παραδείγματα που δίνει το λεξικό κάτω από το λήμμα για να περιγράψει καλύτερα τους τρόπους χρήσης του.

Για παράδειγμα «Ο YouTuber Hugo έβγαζε από μια selfie του εαυτού του κάθε μέρα, από όταν ήταν 13 χρονών μέχρι τα 19 του» ή «Ο Jim εργαζόταν στον τομέα των ασφαλίσεων και της λιανικής πριν βρει την επιτυχία ως YouTuber» ή «Αν ένας YouTuber ζητήσει χρήματα για να παρουσιάσει ωραίο περιεχόμενο, δεν είναι λάθος, είναι αποζημίωση».

The post Το «YouTuber» είναι αναγνωρισμένη λέξη πλέον! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα