«Στενή συνεργασία με τις βραζιλιάνικες Αρχές για τον εντοπισμό του Έλληνα πρέσβη»

21:09 29/12/2016 - Πηγή: iPop

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία. Όπως τονίζει το ΥΠΕΞ, υπάρχει στενή συνεργασία με τις βραζιλιάνικες Αρχές για τον εντοπισμό του.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι έχει ζητήσει την πλήρη κινητοποίηση όλων των Αρχών της Βραζιλίας προκειμένου να βρεθεί ο Έλληνας πρέσβης που αγνοείται απ’ την Δευτέρα.

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας

στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Οι Αρχές της Βραζιλίας έχουν ξεκινήσει έρευνα για «να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση».

Τι ξέρουμε μέχρι στιγμής για την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη;

Ο κ. Αμοιρίδης εθεάθη τελευταία φορά το βράδυ της Δευτέρας. Τονίζουμε ότι η Αστυνομία δεν αναφέρει το πού εθεάθη.

To Reuters επικαλούμενο την αστυνομία μεταδίδει ότι εθεάθη το βράδυ της Δευτέρας σε φτωχό βόρειο προάστιο της μητροπολιτικής περιοχής του Ρίο.

Υπάλληλος της ελληνικής πρεσβείας στη Βραζιλία μιλώντας στο Reuters είπε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την εξαφάνιση του πρέσβη, παρά μόνο το ότι είναι σε διακοπές στο Ρίο και αναμένεται να επιστρέψει στις 9 Ιανουαρίου.

Πληροφορίες που επικαλούνται ελληνικά ΜΜΕ απ’ την πρεσβεία στην Βραζιλία επισημαίνουν ότι ο πρέσβης βρίσκεται σε άδεια εορτών και φέρεται να είναι διακοπές, ωστόσο, το κινητό του είναι κλειστό. Η καταγγελία για την εξαφάνιση φέρεται να έγινε από οικείο του πρόσωπο κι όχι απ’ την πρεσβεία.

Σημειώνεται πως ο κ. Αμοιρίδης ήταν πρόξενος στο Ρίο απ’ το 2001 έως και το 2004 κι απ’ το 2016 είναι πρέσβης στη Βραζιλία.

The post «Στενή συνεργασία με τις βραζιλιάνικες Αρχές για τον εντοπισμό του Έλληνα πρέσβη» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα